logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Lämnade Leksand mitt under säsongen – nu berättar backen om depressionen: "Jag led verkligen"

Ben O'Connor lämnade Leksand efter elva matcher. Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån
Ben O'Connor lämnade Leksand efter elva matcher. Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Tanken var att Ben O´Connor skulle spela i KHL med Astana, men efter ledningsbyte fick han se sitt kontrakt brutet och han hamnade istället i Leksand.

Den poängstarke backen var där tänkt att bidra i Leksands jakt på en SHL-plats.

Men bara efter elva matcher kom beskedet att O´Connor och Leksand gått skilda vägar och den 29-årige backen återvände hem till Sheffield där han haft flera poängstarka säsonger tidigare, och som han också lämnade inför den här säsongen med KHL i sikte.

Nu berättar O´Connor om vad som låg bakom beslutet att bryta med Leksand.

Anledningen var depression.

– Jag var ganska låg, jag var rätt deprimerad ett tag. Det var inte hälsosamt och jag var inte mitt vanliga jag. Jag är utåtriktad och hörs i ett omklädningsrum, men så var det inte nu. Jag var rätt nere, jag led verkligen. Det var inte bra för mig eller laget, säger han till The Star.

Med sig till Leksand hade O´Connor både sin fru och barn och enligt backen trivdes resten av familjen i Leksand, men för han själv klickade det aldrig utanför isen.

Efter att han lämnat Leksand dröjde det inte länge innan han var presenterad av Sheffield Steelers igen där han står noterad för nio poäng på sex matcher.

– Folk kommer kanske säga att jag gav upp eller att jag var misslyckad men mitt spel var bra och Leksand var glada med min insats. Men när man har en familj och är 30 år finns det mycket mer än bara hockey i ens liv.

Themes
ICO