logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

LISTA: 10 spelare som kan vinna US Open

Funderar du på vem du ska satsa dina pesetas på?
Här listar jag mina tio favoriter till att ta hem årets US Open.

Foto: AP

1. Justin Rose, England.
Kommentar: Det finns dem som menar att han peakade för tidigt när han vann på Colonial för några veckor sedan. Men vinnaren har enligt mitt sätt att se det allt som krävs för att vinna också denna vecka. Framför allt är han stabil, har tålamod och en förmåga att inte göra bort sig. Egenskaper som väger extra tungt en vecka som denna.

2. Dustin Johnson, USA.
Kommentar: Världsetta som fullständigt pulvriserade allt och alla förra veckan. Dustin tog dessutom över platsen som världsetta från en Justin Thomas som inte fick sitta på den där tronen allt för länge.
Svårt att inte ha med DJ på en lista som denna…

LÄS MER: Tippa US Open och vinn en golf-weekend

3. Jon Rahm, Spanien.
Kommentar: Flugit upp som en raket på världsrankingen sedan han blev proffs efter US Open 2016 och kunde faktiskt blivit världsetta under våren. Vann som en riktig stjärna på hemmaplan för någon månad sedan.
Häftig utveckling.
Helt klart en spelare som kan gå hela vägen denna vecka.

4. Justin Thomas, USA.
Kommentar: Världsetta fram till i söndags och tangerade rekordet för lägsta score när han gick på 63 slag i fjol. Vad mer behöver jag säga?

5. Jason Day, USA.
Kommentar: Australiensaren verkar pånyttfödd. Har redan två segrar den här säsongen och är för närvarande tourens bäste puttare.

6. Rickie Fowler, USA.
Kommentar: Jagar fortsatt den där första majortriumfen. Känns absolut som att den kan komma på Long Island. Fowler har flera gånger tidigare sagt att han älskar Shinnecock Hills. Ännu mer älskar han sannolikt sin flickvän som han förlovade sig med för ett par dagar sedan.
Det går bra nu…

7. Rory McIlroy, Nordirland.
Kommentar: Bytte putter för någon månad sedan och det resulterade direkt i seger i Arnold Palmers tävling på Bay Hill.
Har dock i ryggsäcken att det fullständigt knöt sig när han i ledarboll med Patrick Reed skulle vinna Masters tidigare i år och därmed också nå sin career grand slam.
Lite vild med drivern vilket kan ligga honom i fatet.

8. Phil Mickelson, USA.
Kommentar: Spelar sitt 27:e US Open. Han har kommit tvåa hela sex gånger, en gång just här på Shinnecock Hills.
Är det dags nu för 48-åringen?

9. Tiger Woods, USA.
Kommentar: Han är tillbaka. Tiger Woods spelar sitt första US Open sedan 2015.
Ska han ha någon chans att nå Jack Nicklaus majorrekord på 18 titlar börjar det bli hög tid att vinna för den 42-årige tigern.

10. Alex Norén, Sverige.
Kommentar: Svårt val om man ska ta Norén eller Stenson här. Tycker dock att Norén visat upp bättre, och framförallt stabilare spel på hösten vilket inte minst visat sig på världsrankingen där Norén i söndags gick om.
Norén är också stabil med drivern, och riktigt vass runt greenerna vilket talar för honom. Har flera gånger beskrivit US Open som hans favorittävling.

Bubblare:
Henrik Stenson, Sverige.
Kommentar: Kan ändå inte låta bli att ta med Stenson. När han går på alla cylindrar är han världens kanske bäste spelare från tee till green, och den typen av stabilitet med många green- och fairway-träffar är precis vad som krävs på en svår US Open-bana.

Jordan Spieth, USA.
Kommentar: I vanliga fall en given favorit i samtliga majors, och kanske speciellt US Open. Men de senaste veckorna har puttern – Spieths annars vassaste vapen – totalstrejkat. Hittar Spieth rätt med den igen då är han åter en given utmanare.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

Themes
ICO