logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Man misshandlade polis brutalt och våldtog kvinna

Den man i 30-årsåldern som dömdes för att grovt ha misshandlat en polis på resecentrum i Skövde och ett kort tag senare våldtagit en kvinna i en lägenhet överklagade sin dom till hovrätten.

Som nu fastställer straffet – rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, skriver Skövde Nyheter.  

Gärningsmannen slog och sparkade mot polismannens huvud.

Han blev medvetslös, drabbades av en kraftig hjärnskakning och fick utslagna tänder. 

Händelsen ägde rum inne på resecentrum i Skövde i början av oktober förra året och en övervakningskamera dokumenterade hela händelseförloppet, 

I förhör har mannen sagt att han inte visste att det var en polis och att det handlade om nödvärn.

– Den här personen kom fram och slet tag i mig. Så jag fick brotta ner honom. Jag vet inte vem han var, han kom bara på mig, har han sagt i förhör. 

Mannen greps men bara några dagar efter misshandeln på Resecentrum släpptes mannen på fri fot. Enligt Skaraborgs tingsrätt saknades det då skäl för att häkta mannen i väntan på fortsatt utredning. 

Straffet fastställs i hovrätten 

Under tiden på fri fot våldtog och misshandlade han en kvinna i Skövde. 

Tingsrätten dömde honom för både den grova misshandeln av polismannen och våldtäkten mot kvinnan mot mannens nekande.

En rättspsykiatrisk utredning visade att mannen led av en allvarlig psykisk störning och straffet blev vård. 

Ärendet överklagades till hovrätten som på torsdagen fastställde straffet, rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, skriver Skövde Nyheter.  

– Det är bra att rättvisan har sin gång och att han döms för det han gjort sig skyldig till, för det fanns ju bra bevisning. Det är bra för samhället att en så farlig person, både mot mig och den stackars kvinnan, att han stängs inne, sa den utsatta polismannen till GT efter tingsrättsdomen. 

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO