logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Melinda slog Bill i matte – blev hans fru

I en stor intervju med The Sunday Times avslöjar Melinda Gates hur hennes äktenskap med IT-miljardären Bill Gates har hållit i 25 år – trots en del ”otroligt svåra” dagar.

Hon berättar också om utmaningen att ge barnen ett normalt liv när deras pappa är god för 100 miljarder.

– Jag fick lära dem tidigt att skaffa sig en radar för vem som gillar dem för dem de är och vem som är nyfiken på att få se vårt hus eller träffa deras pappa, säger hon.

Melinda Gates, 54, skrattar när hon gratuleras till silverbröllopet, och hon säger att både hon och maken Bill Gates, 63, har kommit till en punkt i livet då både hon och maken har lättare till skratt.

Men allt har inte varit lätt.

– Jag kan minnas vissa dagar som var så otroligt svåra i vårt äktenskap, då jag tänkte: Klarar jag det här? säger hon.

Hon minns ett tillfälle när hon blev vansinnig på sin man för att han läste en bok om Winston Churchill i stället för att hjälpa henne packa ur bilen och göra barnen redo.

Det är hennes tålamod som gjort att äktenskapet med den ständigt arbetande entreprenören har hållit i ett kvarts sekel, menar hon. Men för det mesta är dock Bill Gates ganska lätt att leva med, enligt hustrun.

Van vid nördiga unga män

Melinda Gates träffade sin blivande make när hon började jobba på hans företag Microsoft. Hon säger att hon vann hans hjärta genom att slå honom i ett matematikspel.

Hon tror inte att det var en slump att hon föll för Bill Gates.

 – Jag har en examen i datavetenskap, så när jag gick i college var de människor jag umgicks mycket med unga män, och många av dem var nördiga, säger hon.

Paret gifte sig 1994 och fick sitt första barn, Jennifer, två år senare. Sedan kom Rory, i dag 19, och Phoebe, 16.

Vill ge barnen normalt liv

I intervjun berättar hon om sin strävan efter att skapa ett normalt liv för barnen – med en pappa som är god för 100 miljarder dollar.

Hon slutade på Microsoft för att uppfostra dem, och hon såg till att de fick registreras i skolan under hennes efternamn.

– Jag fick lära dem tidigt att skaffa sig en radar för vem som gillar dem för dem de är och vem som är nyfiken på att få se vårt hus eller träffa deras pappa...

Men Melinda Gates inser att det också kan vara nervöst att komma hem till familjen, och hon minns särskilt när dotterns pojkvän kom på besök för första gången.

– Vi har en tradition i vår familj att när vi sätter oss för att äta middag går vi alla runt och säger något vi är tacksamma för. Vi lät den här pojken gå sist, men jag hade inte hjärta att säga att vi också håller varandras händer, för han stod bredvid min man och jag tänkte: Gud, han kommer att svimma.

Themes
ICO