logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Örebroare tog fyra SM-medaljer i pole: ”Som att du skulle springa allt vad du har i fyra minuter”

Jenny Gehrke, vänster. David Vigren, övre mitten. Danielle Ydstål, undre mitten. Christel Wallin, höger.

SM i polesport avgjordes den 16-17 mars i Uppsala. Flow Örebro, som är den enda renodlade polestudion i Örebro och Närke, deltog. Majoriteten av de som tävlade i SM var ifrån kedjan Flow, som har flera studior i landet. Av tio stycken tävlande från Flow Örebro var det fyra som lyckades ta medalj.

Det finns olika klasser inom tävlingen: elit-, professionell- och amatörklass. Det som avgör vilken kategori man tävlar i beror på svårighetsgraden på tricken man utför.

Poledance, eller polesport, är en träningsform som kombinerar både dans och akrobatik.

- Konditionsmässigt är det väldigt krävande, det är som att du skulle gå ut och springa allt vad du har i fyra minuter, säger David Vigren, guldmedaljör i elitklassen.

En vertikal stolpe som sträcker sig från tak till golvs används som redskap. Man använder antingen en statisk stolpe eller en som roterar. När man tävlar gör man rutinerna i fyra minuter, som senare bedöms av sex stycken domare.

– Då är det 110 procent som man ger, enligt Christel Wallin, silvermedaljör i elitklassen.

Genom sina prestationer i elitklasserna kvalade både David Vigren och Christel Wallin till VM i Kanada som hålls i oktober.

– Det är skönt att det är ett halvår dit så att man hinner träna upp sig lite mer, säger Christel Wallin.

Danielle Ydstål som tävlade i professionella klassen tog brons, och Jenny Gehrke som tävlade i amatörklassen tog silver. Nästa mål för de båda är att gå upp en nivå, och tävla i en högre klass.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO