logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Polisen letade efter naken cyklist i Lund

Lund

Polisen letade efter naken cyklist i Lund

En naken man sågs cykla i Lund på tisdagen. Allmänheten hörde av sig till polisen, men polisen kunde inte hitta mannen.

Polisen i Lund lade under tisdagen ut en bild på ett vägmärke med en cyklist på sitt Instagramkonto med texten:

”Utlarmat på polisradion idag: 'Naken man har synts cyklar i centrala delarna av Lund'. Denna cykelstad alltså!”

Folk hade hört av sig till polisen vid lunchtid om att de dels sett cyklisten på Vikingavägen på Linero och dels på Rådmansgatan vid Polhemsskolan.

– Vi har fått in att privatpersoner har sett en cyklande naken man. Det ska vara en äldre herre mellan femtio och sextio år gammal, säger Patric Forss, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen åkte ut för att leta efter cyklisten.

– Vi har varit på plats på de adresserna som har varit uppgivna för att se om vi har kunnat hitta någon naken man på cykel men det har vi inte gjort.

Får man cykla naken?

– Det är ju folk som kan ta illa vid sig.

– Tittar vi på de uppgifter som vi har, att det bara är en man som har cyklat omkring naken så bör det landa på ett förargelseväckande beteende. Gör man sedan någonting som är riktat mot en person, att man söker kontakt eller gör några gester, kan det bli ett sexuellt ofredande, men det har vi inga uppgifter på.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO