Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Regeringen kritiserar daltandet med Skräck-Mohammed: "Fungerar inte"

– Det är stötande att man ges möjlighet att utföra brott när man har en utvisningsdom, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) till SVT.

Trots utvisningsdomen har Mohammed inte blivit utvisad och har fortsatt att vara aktiv i den kriminella världen.

I en video som först publicerats av Prime Crime ser man Mohammed klättra upp på en balkong där han knivhugger en man och hotar en kvinna. Det hände i maj i år i Kalmar län.

Trots utvisningsdomen från februari 2018 har Mohammed, som är medborgare i Algeriet, inte blivit utvisad. Istället har han släppts ur polisens förvar i januari 2019 och satts under "uppsikt", men genast börjat begå nya brott.

Sökte asyl – igen
I våras preskriberades Mohammeds gamla asylansökan och han sökte då – trots att han var "utvisad" asyl på nytt.

Innan dess hade han dömts i tre olika tingsrätter för totalt fyra brott under 2019 och 2020. Även efter att ha varit i förvar har han försatts på fri fot igen, senast i oktober 2020.

Under de följande åren fortsatte han att begå brott, och han har nu lagförts för totalt 23 brott under den femårsperiod som han skulle ha blivit utvisad.

Det är oklart varför Polismyndigheten inte har verkställt utvisningen, enligt SVT. Myndigheten har över 700 öppna ärenden med personer som har utvisats på grund av brott men ännu inte fått lämna landet. 45 av dessa personer är nu efterlysta.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard är kritisk till situationen och säger att regeringen prioriterar att genomföra utvisningar. Hon konstaterar att systemet inte fungerar och att de som utvisas faktiskt inte behöver lämna landet.

– Det fungerar inte i dag, vi har inte tillräcklig kontroll över vilka som vistas här och säkerställer inte att de som ska lämna landet gör det, säger hon till SVT.