Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

”Skolorna behöver inte mer S-populism”

Skolminister Lina Axelsson Kihlblom höll pressträff den 15 juli då hon presenterade regeringens lagrådsremiss med förslag om skolor med konfessionell inriktning.
Skolminister Lina Axelsson Kihlblom höll pressträff den 15 juli då hon presenterade regeringens lagrådsremiss med förslag om skolor med konfessionell inriktning. Foto: Ali Lorestani/TT

Socialdemokraterna bör ta tag i skolans stora problem med mobbing, bristande kunskaper och stress istället för att klanka ner på mestadels välfungerande skolor. Det skriver debattörer från KDU.

Den svenska skolan står idag inför en lång rad problem. Var sjunde niondeklassare klarar inte grundskolan, var femte elev känner sig otrygg i skolan och tre av fyra tjejer i femtonårsåldern känner sig ganska eller mycket stressade av skolarbetet. Istället för att lägga fokus på att skapa mer trygghet i skolan, minska den psykiska ohälsan och se till att fler niondeklassare går ut grundskolan så väljer Socialdemokraterna (och tyvärr även Liberalerna) att gå till attack mot mestadels välfungerande skolor, nämligen de konfessionella.