logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden
An article was changed on the original website

”Som det är just nu säger de tvärnej”

Emil Forsbergs succé i tyska bundesliga har knappast gått obemärkt förbi. Under sin första säsong i Bundesliga öste han in poäng och slog assistrekord. Den gångna säsongen blev något tyngre för svensken med bland annat skador som till viss del förstörde säsongen. 

Men det har inte förändrat hans status i Tyskland. 

– Han är inte en av de största stjärnorna i ligan, men han är stor. Han har gjort det riktigt bra och verkligen vuxit in i den tyska fotbollen, säger Tobias Altschäffl, journalist på tyska Sport Bild och fortsätter:

– Han är en riktigt bra spelare, det märks på alla rykten om bud som kommer in till klubben. 

LÄS MER: Alla trupper i fotbolls-VM 

LÄS MER: Alla tv-tider för VM 2018

Det har rapporterats flitigt om intresse från flera andra europeiska klubbar som ska vara villiga att köpa loss Emil Forsberg från Red Bull Leipzig, men Altschäffl är tveksam till om någon kommer att lyckas.

– De är ganska självsäkra i att de inte kommer att sälja honom, men Red Bull Leipzig behöver pengar och om rätt bud kommer in kanske de inte kan säga nej. Men som det är just nu säger de tvärnej, säger han.

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher 

Tyskland och Sverige möts i gruppspelets andra match i VM i Ryssland. Tyskarna känner till Forsberg och hans kvaliteter väl, men någon särskild plan för att stoppa just honom tror inte Altschäffl att de kommer att ha.

– Tyskland har haft lite problem med den defensiva organisationen som helhet under våren, så de kommer nog inte gå in för att stoppa någon särskild spelare utan snarare för att få ihop den egna organisationen, säger han.

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 

VM-TIPSET: Tävla och bli bäst i Sverige

LÄS MER: Fotbolls-VM – hela spelschemat 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher

LÄS MER: Vad är VAR – och varför finns det? 

Themes
ICO