logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden
An article was changed on the original website

Talangens uppmaning: ”Det borde varit fler...”

Under oktober varje år genomförs cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, med syftet att fler ska stödja och finansiera forskningen för de tusentals kvinnor som varje år drabbas av bröstcancer. 

En av de som hakat på är kusken Kim Moberg, 22, som kommer att skänka halva sin provision till forskningen mot bröstcancer. 

– Det är en stor fråga och det är väldigt många som drabbats av cancer. De flesta har någon runtomkring sig som blivit drabbad, det gäller mig också. Så jag tycker det är självklart när man kan göra någonting, säger hon och tillägger: 

– Sedan tycker jag det är lite tråkigt att det inte är fler som hakat på. Jag hade hoppats på att man skulle dra i gång någonting. Det är några stycken som hängt på…

Du hade hoppats på fler? 

– Det har blivit stor spridning och med tanke på det tycker jag det är för få som har hakat på. Det handlar om en dag och det är inte en speciell summa. Det räcker med att man ger några procent. Det borde ha varit fler.

Dagen till ära är tanken att hon dessutom ska köra i ett vitrosa handskar med Rosa Bandets logga på. 

– Det såg ut som att det skulle bli bra väder, så det får väl bli så, säger hon och skrattar. 

LÄS MER: Vill du spela med SportExpressens travexperter? Häng med i ett andelsspel

Kim Moberg, som räknas som en av svensk travsports största travtalanger, ställer upp i två V75-lopp på lördag. 

Lärlings-SM med Global Unlimited och Ungdoms-SM med Harrington. 

Så här värderar hon sina chanser: 

Global Unlimited (V75-4): 

– Han var sjuk senaste starten, och har fått ta en liten paus efter det. Men sedan har han tränat i gång och fått ett banjobb innanför västen. Det är svårt att säga hur mycket han har tappat men det är en bra häst i grunden även om kanske inte toppformen finns där. 

Harrington (V75-6): 

– Jag har inte så mycket att säga där. Jag har inte pratat med kretsen och har ingen dagsstatus där. Men jag vet att den kördes försiktigt senast och att det är en fin häst. Sedan är utgångsläget lite krångligt. 

https://twitter.com/kimmoberg/status/1049550577615720448
Themes
ICO