Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tonåringar från Kuba rekryteras av Putin

Många av de kubanska män som anländer till Ryssland tror att de ska få jobb som kockar eller återuppbyggare av krigshärjade byar – men skickas till frontlinjen i kriget.
Många av de kubanska män som anländer till Ryssland tror att de ska få jobb som kockar eller återuppbyggare av krigshärjade byar – men skickas till frontlinjen i kriget. Foto: Cristobal Herrera-Ulashkevich/EPA

Hundratals kubanska män har rekryteras av Rysslands armé, med löften om jobb som kockar, chaufförer och byggarbetare. I stället sätts de i strid vid frontlinjen i kriget i Ukraina, enligt vittnesmål från oroliga familjer i Kuba och hackade dokument.

Två tonårspojkar spelar in en desperat vädjan till världen med mobiltelefon. De befinner sig på en för dem okänd plats, någonstans i krigets Ukraina, och sänder i lönndom videofilen till medier och till sina familjer hemma i Kuba.

– Snälla hjälp oss att komma härifrån, så fort det går, för vi är rädda, bönar den skakige och gråtfärdige tonåringen Andorf Velasquez i klippet, som spelats upp i bland annat den spansktalande tv-kanalen AméricaTevé i Miami.