logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden
An article was changed on the original website An article was changed on the original website

Trumps attack på Biden: ”Kan inte göra jobbet”

Donald Trump kallar Joe Biden för ”sömning” och säger att den tidigare vicepresidenten inte kommer klara av jobbet som statschef. 

I en intervju med Fox News gav sig presidenten på Biden:

– Han är inte den ljusaste glödlampan. 

Joe Biden har meddelat att han ställer upp i nästa års presidentval i USA. 

Donald Trump gav sig direkt på den tidigare vicepresidenten via Twitter:

”Jag hoppas du har intelligensen, fast det är tvivelaktigt, att driva en framgångsrik primärvalskampanj”.

Trump: ”Har känt Joe genom åren”

Under natten mot fredagen intervjuas Donald Trump i Fox News och får frågan vad han tror om Bidens chanser.

Trump svarar att han inte anser att Biden är smart, men att hans kända namn kan hjälpa honom i valkampanjen.

– Jag har känt Joe genom åren. Han är inte den ljusaste glödlampan i gruppen, det tror jag inte. Men han har ett namn som de känner igen. 

Intervjun sker med Fox News-ankaret Sean Hannity, en vän till Trump som har framträtt på kampanjevenemang tillsammans med presidenten. 

Drömmotståndare – men en stark sådan

Joe Biden och Donald Trump har fäktats tidigare – Trump har aldrig gjort en hemlighet av sitt förakt för Barack Obamas presidentskap, och som Obamas andreman har Biden fått utstå en del attacker från Trump. 

Trump har bland annat sagt att Biden har ett ”lågt IQ”, och hånat honom med en redigerad version av en video Biden publicerade för att förklara sitt beteende gentemot kvinnor.  

Donald Trump har tidigare sagt att Biden vore hans ”drömmotståndare” – men enligt sajten Axios har människor i Trumps omgivning berättat att Biden är den kandidat Trump tror har störst chans att vinna mot honom. 

I intervjun med Sean Hannity säger Donald Trump att han inte tror att Joe Biden kommer kunna klara av jobbet som president – och att han kommer få svårt att hantera Kinas president Xi Jinping.

– Han är en rätt sömnig kille. Han kommer inte kunna hantera Xi. Han kommer inte kunna göra jobbet. 

Themes
ICO