logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Ung man åtalas för mordförsök på Malmens skola i Kumla: ”Vände tillbaka och utdelade ytterligare ett hugg”

En 19-årig man åtalas för att ha försökt mörda en 23-årig man med ett flertal knivhugg vid Malmens skola i Kumla.
En 19-årig man åtalas för att ha försökt mörda en 23-årig man med ett flertal knivhugg vid Malmens skola i Kumla.

Det var 13 november förra året som den 19-årige mannen misstänks har försökt mördat en 23-årig man på skolgården. Flera av knivhuggen som riktades mot 23-åringen träffade honom i kroppen.

– Det är inte helt klarlagt hur många hugg det rör sig om, men det är omkring nio stycken, säger Karl-Erik Antonsson, åklagare.

Enligt åtalet fick mannen stickskador i nacken, på bröstkorgens högra sida, övre delen av ryggen, ländryggen, högra överarmens insida, vänstra överarmen, vänstra underarmen och höger knä.

Ett vittne fanns på plats och såg 19-åringen utdela knivhuggen mot mannen. Samtidigt som vittnet ringde till SOS-alarm efter hjälp fortsatte 19-åringen enligt åtalet knivattacken.

– Det framgår av samtalet att gärningsmannen efter det första angreppet vände tillbaka och utdelade ytterligare ett hugg mot mannen.

Polisen har i sin utredning inte fått fram något motiv till det brutala knivdådet. Åklagaren tror inte att det kommer att spela någon roll inför den kommande rättegången.

– Jag tycker inte det blir svårare på något vis. Det är så pass klarlagt vad det är som har hänt att det ska gå att bedöma händelsen utifrån det. Det kan vara svårt i sådana här fall att få fram ett motiv som är lätt att förstå. Vi vet inte riktigt vad som ligger bakom det här mordförsöket.

Han säger att det är han som har gjort det och orsakat skadorna

Den misstänkte mannen har erkänt att han huggit ned 23-åringen, men förnekar att han försökt mörda honom.

– Den bästa bevisningen jag har är vittnet på plats som ser hela händelsen. Sedan har vi den misstänktes egna berättelse där han medger händelseförloppet. Han säger att det är han som har gjort det och orsakat skadorna.

Ett annat starkt bevis som åklagaren tar upp i sin stämningsansökan är att 23-åringens blod hittats på 19-åringens sko. Utredningen kring knivdådet har tagit mindre än tre månader för polisen att göra klar.

– Det har gått oerhört snabbt. Ofta drar en sådan här utredning ut på tiden och blir klar först ett halvår efteråt. Det är ofta svaren från NFC som drar ut på tiden, medan resten av utredningen hinner bli klar. Det som gjorde att det gick snabbt att utreda det här beror på att vittnet tillsammans med målsägande kunde ge oss en bild av vad som hänt.

Rättegången är planerad till 21 januari och väntas pågå under en dag.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO