Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ungern uttrycker oro för Sveriges demokrati

– Jag är orolig för svensk demokrati, säger Tamás Menczer, statssekreterare vid ungerska UD, i en video på Facebook.

Han påpekar att han som ungrare egentligen inte borde vara särskilt intresserad av den svenska demokratins tillstånd.

– Men eftersom svenska politiker och opinionsbildare fortsätter att ljuga om mitt land så tänkte jag att jag skulle ta en titt på svensk demokrati. Jag hittade chockerande uppgifter, säger Menczer.

Han hänvisar till statistik som visar att det i "den svenska mönsterdemokratin" i år skett 261 skottlossningar, varav 34 med dödlig utgång.

– Det har också skett 124 bombdåd bara i år, och flera barn har dött i skottlossningar de senaste åren.

Tamás Menczer tillägger:

– I Sverige sprängs någon eller något varannan eller var tredje dag. Enligt den svenska polisen finns det 61 "no go-zoner" i landet.

– Hälften av kristna ungdomar under tjugofem år uppger att de blivit trakasserade på grund av sin kristna tro, och en före detta svensk kultur- och demokratiminister medgav att antalet brott mot kristna i Sverige ökar.

Tamás Menczer hänvisar också till en Eurobarometer där 70 procent av Sveriges invånare uppger att även antisemitismen ökar i Sverige. När det gäller invandringen uppgav 76 procent av svenskarna att den så kallade integrationen av invandrare misslyckats.

– Och dessa svenska politiker vill läxa upp oss om demokrati och mänskliga rättigheter, konstaterar Tamás Menczer.

Han fortsätter:

– Det finns en väldigt grundläggande mänsklig rättighet, den kallas säkerhet: skjut inte, spräng inte och förfölj inte någon på grund av deras tro.

– För den ungerska regeringen är det ungerska folkets trygghet det viktigaste. Vi kommer att skydda det ungerska folkets säkerhet på alla sätt, säger Tamás Menczer.