Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Var är kvinnorna i Oppenheimers värld?

Kommentar

Ann Heberlein
Först när Oppenheimer återvänder till Amerika dyker den första kvinnan upp, nämligen Jean Tatlock (Florence Pugh) som förför honom med sina kunskaper om marxistisk teori.
Först när Oppenheimer återvänder till Amerika dyker den första kvinnan upp, nämligen Jean Tatlock (Florence Pugh) som förför honom med sina kunskaper om marxistisk teori. Foto: Universal Pictures

Kvinnorna i Robert Oppenheimers liv var verkligen extraordinära. Ändå är de märkligt frånvarande i Christopher Nolans film. Så utspelar den sig också i en brytningstid.

Christopher Nolans film om den briljante, men också plågade, amerikanske fysikern Robert Oppenheimer fängslar mig omedelbart: Cillian Murphys enastående skådespeleri, den mullrande musiken, greppet att illustrera Oppenheimers ångest genom hallucinatoriska visioner av stjärnor som föds och dör, skildringen av universitetsvärlden liksom omsorgen om historiskt korrekta detaljer. Det är bara en sak som stör mig en smula där jag sitter djupt nedsjunken i min fåtölj: fanns det verkligen inga kvinnor i Robert Oppenheimers värld?