logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Vårdbiträdesutbildning startas på Sjöviks folkhögskola – "Det finns ett jättestort behov att fylla"

Thomas Lundgren, rektor och Anita Leanderson, administrativ chef på Sjöviks folkhögskola har iakttagit behoven på arbetsmarknaden när det valt att starta en vårdbiträdesutbildning.

Det var inte länge sen Sjöviks folkhögskola meddelade att de startar en kockutbildning till hösten, eftersom branschen behöver folk.

Nu svarar de upp mot behovet av arbetskraft igen, genom en ny vårdbiträdesutbildning.

– Vård är absolut ett av de område när man inte får tag på folk att anställa. Tittar man statistiskt sett över Sverige så finns det ett jättestort behov att fylla. Framför allt för hemtjänst och äldreboende. Vi tror att många av de arbetssökande i Avesta vill läsa och kanske jobba med människor, säger Thomas Lundgren, rektor på Sjöviks folkhögskola.

Det går fortsfarande att söka in på Sjöviks vårdbiträdesutbildning meddelar Anita Leanderson.

Sjöviks administrativa chef Anita Leanderson är noggrann med att förtydliga att utbildningen som startas i höst inte på någon sätt konkurrerar eller ersätter kommunens egna undersköterskeutbildning.

– Den här utbildningen är ett komplement och har ett helt annat upplägg, så vi tänker att de kompletterar varandra. Vår utbildning består av lärarledda studier på plats hela tiden. Och man läser parallellt svenska och matematik och kanske engelska.

Utbildningen har 20 platser och börjar den 27 augusti. Anita Leanderson berättar att det fortfarande går att söka plats, även om det börjar brinna i knutarna en aning.

– Vi har flyttat fram sista ansökningsdagen lite, så man kan söka fram till midsommar.

Themes
ICO