logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Varningen: ”Han är inte så tokig själv...”

Ska vi tro spelarna blir det en favoritbetonad inledning på lördagens V75-omgång. 

Ferrari B.R. är i skrivande stund spelad till över 70 procent – och kommer enligt en enig expertkår att vinna loppet enkelt. 

Till Norge reser även Åbytränaren Maria Törnqvist, som i samma lopp ställer upp med stallets stjärna – Rolex Bigi. 

Konkurrensen är stenhård, men Törnqvist är försiktigt optimistisk inför loppet. 

– Spåret är i alla fall jättebra. Sedan är det väldigt tuffa hästar emot den här gången. Det var längesedan han mötte så bra hästar. Men han är inte så tokig själv när det stämmer för honom, säger hon. 

Vad krävs för att utmana om segern? 

– Ferrari B.R. är en häst som jag tycker borde ha mycket mer pengar på sig, men han har haft dåliga dagar han också. Så skulle han mot all förmodan ha en dålig dag kan det kanske bli intressant där bakom. 

Den åttaårige hingsten, som sprungit in drygt 1,5 miljoner kronor i karriären, har haft en tyngre säsong i år jämfört med 2017 – men Törnqvist är inte orolig.  

– Han har haft ett lite sämre år jämfört med förra året, men det har mest varit tillfälligheter. Jag tycker det känns som att han haft lite stolpe ut, säger hon. 

I senaste starten tog hästen dessutom årets andra seger.

Hur är det med formen? 

– Han är lite halvaggressiv för dagen. Vilket brukar vara bra, men vi får se. Det återstår att se. Han känns bra hemma, men det gäller att han har en bra dag på tävlingsbanan, säger Törnqvist. 

LÄS MER: Vill du spela med SportExpressens travexperter? Häng med i ett andelsspel

För två år sedan fattade Maria Törnqvist beslutet att flytta in på miljongården Stall Däningsholm i Nossebro. 

En satsning som burit frukt redan i år, då hennes hästar sprungit in över en miljon kronor. 

Det riktiga provet kommer dock nästa säsong. 

– Jag har jättefina två- och ettåringar. Så det blir väldigt spännande nästa år, det blir nästan som mitt examensår. Det är då min kull som jag haft från början kommer ut och tävlar. 

Finns det någon häst du kan nämna? 

– Jag låter bli det, man har alltid fel i slutändan ändå. Men de har tränat på hela tiden och har en väldigt bra grund, säger hon. 

Themes
ICO