Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Villaägarbidraget kommer i februari

Regeringen kommer under onsdagen att remittera en förordning för hur utbetalningarna av högkostnadsskyddet ska ske.

Stödet kommer i ett första steg att betalas ut till hushållen och planen är att utbetalningarna påbörjas under februari 2023 om inget oförutsett inträffar.

– För en familj i hus i elområde 4 med förbrukning på 20.000 kWh per år handlar det om ett stöd på närmare 16.000 kronor, säger energi- och näringsminister Ebba Busch på en pressträff.

De exceptionellt höga elpriserna vilket kräver "exceptionella åtgärder" för att hushållen ska klara ekonomin, enligt äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M).

– Många hushåll får det tufft när elpriserna går upp och därför arbetar regeringen och myndigheterna hårt för att högkostnadsskyddet för elpriser ska nå hushållen under februari, säger Anna Tenje.

Försäkringskassan kommer att betala ut stödet och utbetalningarna till hushållen kommer att ske utan krav på ansökan. Planen är att utbetalningarna påbörjas under februari 2023 om inget oförutsett inträffar.

Regeringen kommer "inom en snar framtid" återkomma med ett förslag om hur företag, föreningar och andra organisationer ska få ta del av högkostnadsskyddet­­.