Slovenia

Goriška brda so polna, razprodali so vse nastanitve

0

termometer

0

termometer

Turistične nastanitve in lokali v Goriških brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije. Razlika med lanskim in letošnjim letom je predvsem v tem, da letos močno prevladujejo slovenski gosti, teh je kar 70 odstotkov.

"Naši gostinski vrtovi so bili že sredi maja precej polni, nadaljevali smo akcijo Naredi si svoj praznik češenj, ki je bila velika uspešnica. Trenutno se Goriška brda vračajo na t. i. stare tire, take, kot smo jih bili navajeni v preteklih letih," je za STA povedala direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Samec Novak.

Edy Reja Brda
Edy Reja Brda
Trendi Nesojeni slovenski selektor podprl kandidaturo obeh Goric za EPK 2025 #video

Turistične nastanitve v Goriških brdih so v tem in naslednjem mesecu polno zasedene. Slovenski obiskovalci, ki prenočujejo pri briških ponudnikih, prihajajo s turističnimi boni.

Pretekla leta je bilo razmerje močno v prid tujih gostov, gostili so največ Italijanov in gostov iz nemško govorečih dežel.

Goriška brda Foto: Klemen Korenjak

Polovica slovenskih gostov je tokrat Brda obiskala prvič

"Naši turistični ponudniki so v tem trenutku s povpraševanjem načeloma zadovoljni, mi pa tudi. Veseli pa nas dejstvo, da je med slovenskimi obiskovalci okoli 50 odstotkov takih, ki so tokrat prvič v Goriških brdih," je še dejala direktorice zavoda za turizem in dodala, da so številni obiskovalci, ki so se po zaključenih počitnicah pri njih že vrnili domov, že rezervirali počitnice v Goriških brdih tudi za prihodnje leto.

Rasti števila obiskovalcev zaradi epidemije sicer niso pričakovali, so pa s trenutnim obiskom zadovoljni. V prejšnjih letih je bila rast števila obiskovalcev nenehno okrog 20 odstotkov, tako velikega povečevanja obiska pa si tudi v Goriških brdih niso več želeli.

Na Štajerskem manj mestnega, a zato več termalnega turizma

Tudi turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk. Kot je za STA povedala direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch, to pri njih velja zlasti za pohorske ponudnike, medtem ko mestni turizem za zdaj še ni doživel razcveta. Kar nekaj zanimanja pa je za termalna središča.

Oglejte si še:

Stol
Stol
Sportal Slikovita pokrajina, ki vas bo pustila odprtih ust #foto

Football news:

Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable
The head of the Belarusian Tribune was detained in Minsk. Max, we're with you
Karl-Heinz Rummenigge: FIFA is seriously thinking about awarding the Golden ball. I want Lewandowski to win
One Barca player among those starting the pre-season has contracted a coronavirus
Malinovsky settled in Italy: after the quarantine, he scored against Lazio and Juve, ahead of Mertens, Higuain and De Ligt in the ranking of the best players in Serie A
City are ready to give Coulibaly a 5-year contract with a salary of 10 million euros. Napoli wants 80 million for him^. Manchester City are working on the transfer of defender Kalidou Coulibaly from Napoli
PSG have a lot of injuries before the Champions League (even Tuchel!). Kerer broke his ear, but Mbappe is recovering furiously