Slovenia

Hotel Areh: Naprej brez zakoncev Marković

Načrtovana obnova hotela Areh, ki ga je lani na javni dražbi premoženja iz stečajne mase Športnega centra Areh za 356.000 evrov kupilo mariborsko podjetje Nanomont v lasti Zlatka Žilarevića s partnerjema Sašo in Zekiro Marković, je doživela nepričakovan udarec. Znana gostinca iz Poštne ulice, kjer vodita Etno hišo Baščaršija, sta se namreč odločila, da se iz projekta začasno umakneta.

"Konec februarja je prišlo do tragedije v moji družini, v zelo kratkem času je umrl moj oče. To me je zelo prizadelo, zato nisem mogel sodelovati pri načrtovanju. Imel sem tudi nekaj zdravniških pregledov, po katerih so mi zdravniki svetovali, naj se čim manj izpostavljam stresnim situacijam. V tistem trenutku se je v meni nekaj prelomilo, začel sem razmišljati o svoji prihodnosti in življenju," pojasnjuje Saša Marković.

Zekira Marković: Svojega moža podpiram

Zaradi osebnih in zdravstvenih razlogov je skušal spremeniti način življenja, začel je razmišljati tudi o "življenjskem projektu na Arehu", kot sta nam z ženo Zekiro še konec januarja polna energije, idej in optimizma predstavila načrte za razsuti hotel, ki je bil v zadnjih letih zaprt tudi pozimi. To je bila ena najtežjih odločitev, priznava Saša Marković, ki ni bila sprejeta čez noč, a odločila sta se, da bi zamrznili partnerstvo. "Z ženo sva se sicer pogovarjala, da bi vsaj ona nadaljevala, ampak v tem sva skupaj. Če se bova vrnila, v tem trenutku ne morem napovedati," je Saša Marković vrata vendarle pustil priprta. Zekira Marković je ob tem dodala, da svojega moža podpira "v zasebnih in poslovnih zadevah. Zame je pomembno, da hotel Areh napreduje v svoji zgodbi. Kaj se bo zgodilo v prihodnosti, bo pokazal čas."

"Zame je pomembno, da hotel Areh napreduje v svoji zgodbi"

Da načrtovana obnova hotela Areh ni ogrožena, pa poudarja direktor in solastnik Nanomonta Zlatko Žilarević, ki obžaluje odločitev zakoncev Marković, a je prepričan, da se bosta ob zaključku obnove vrnila in prevzela gostinski del, kot je bilo sprva načrtovano. Bo pa obnova hotela potekala bolj postopoma oziroma počasneje. "Srčno upam, da ulovimo zimsko sezono 2019/20, da bo objekt takrat narejen," pravi Žilarević, ki je vesel, da je mariborski arhitekturni biro Plan B v preteklih mesecih pripravil projektno nalogo.

Dve restavraciji, velnes, trgovina, izsposojevalnica ...

Tako je danes že okvirno znano, kakšen naj bi bil hotel Areh, ki bo imel tri ali štiri zvezdice. "Kar se nas tiče, smo v enem mesecu pripravljeni za začetek obnove," pravi lastnik in direktor biroja Plan B Uroš Razpet, ki je tudi župan Ruš. V kletni etaži, ki je odprta na smučišče, se v prostorih servisa načrtuje manjša restavracija, v prostorih, kjer je zdaj gorsko reševalna služba, pa bi naredili izposojevalnico, trgovino in servis, pozimi za smuči in poleti za kolesa. Iz garaže, kjer so bili doslej parkirani teptalniki za sneg, bi uredili prostore za velnes. "V hotelu bomo naredili tudi dvigalo, ki bo peljalo v vse etaže razen v mansardno, kjer so prostori za osebje hotela," je pojasnil Razpet.

image

Igor Napast Projektno nalogo za obnovo hotela Areh je pripravil biro Plan B, ki ga vodi arhitekt in župan Ruš Uroš Razpet.

V pritličju hotela bo velik točilni pult ob vhodu zamenjala recepcija s trgovino s spominki, na eni strani se načrtuje bar s teraso, na drugi restavracija in večnamenski prostor. "Med kletjo in prvo etažo je podest, na katerem želimo urediti odprto otroško igralnico," načrte razkrije Razpet. Velikosti 24 sob ne bodo spreminjali, so se odločili. "Posebnost hotela Areh je, da ima zunanja okna od stene do stene, kar pomeni, da so sobe posledično zelo svetle in delujejo velike. Velika prednost je tudi, da bo 90 odstotkov sob možno preurediti v družinske, saj jih bomo lahko povezali z vmesnimi vrati," je povedal Razpet in poudaril, da bo še največ dela s steklenimi površinami, da bodo izolacijsko ustrezne in tudi finančno sprejemljive. "Ne vidim nobenega velikega problema, ki bi nas lahko presenetil med obnovo," je še dodal Razpet.

Football news:

Lampard on 3-0 with Watford: a dry Win at home, three goals scored-Chelsea played very well
Pulisic on 3-0 with Watford: Chelsea needed this win. We are confident that we can get into the top 4
Rebic scored 9 goals for Milan in 11 Serie A matches
Mikel Arteta: getting Arsenal into the Champions League seemed impossible a few weeks ago
Бав Bayern won the gold double in Germany for the 13th time
Neuer provided an assist in the German Cup final with Bayer
Sarri about 4:1 with Torino: Juve had a false sense of security after a couple of goals