Slovenia

Na Češkem novo rekordno število okuženih

0,01

termometer

0,01

termometer

Iz Češke danes znova poročajo o strmem porastu števila okužb z novim koronavirusom. Prvič od izbruha epidemije so v zadnjih 24 urah potrdili več kot tri tisoč okužb. Potrdili so jih 3130, toliko kot v celotnem marcu, poroča češka tiskovna agencija ČTK.

To je že tretji zaporedni dan z rekordnim številom okužb. Od začetka septembra so potrdili 19.539 okužb, od začetka epidemije pa skupno 44.155. V državi je trenutno 20.289 aktivnih okužb, večina pa ima milejše simptome, kažejo podatki ministrstva za zdravje.

Rusija koronavirus
Rusija koronavirus
Novice Po svetu že več kot 30 milijonov okuženih s koronavirusom

Narašča tudi število hospitaliziranih bolnikov s covid-19 kot tudi resnejših primerov. V skladu z zadnjimi podatki od srede je v bolnišnicah 413 bolnikov, 25 več kot v torek. Od tega je 91 bolnikov v resnem stanju. Po trditvah ministrstva pa bolnišnice lahko oskrbijo veliko več bolnikov, tudi resnejših. V četrtek so umrli še štirje bolniki s covid-19, skupno 489, poroča STA.

Češka druga najbolj prizadeta v Evropi

Podatki, ki jih navaja ČTK, kažejo, da je po dnevnem številu okužb na 100 tisoč prebivalcev Češka v Evropski uniji druga najbolj prizadeta država po Španiji.

koronavirus, laboratorij
koronavirus, laboratorij
Novice Tega si res nismo želeli: v Sloveniji spet padel rekord v številu novih okužb

Ladislav Dusek, vodja češkega inštituta za zdravstvene statistike, je v četrtek dejal, da se okužbe ne širijo več v zaprtih skupkih in da se srečujejo s tveganjem povečanega širjenja.

V okviru prizadevanj za zajezitev širjenja okužb je vlada že zaprla bare in klube med polnočjo in 6. uro ter uvedla zaščitne maske v razredih za šolarje, starejše od 11 let. V začetku meseca je znova uvedla tudi obvezno nošenje mask v javnem prevozu in v bolnišnicah, preden je to obvezo razširila še na večino zaprtih javnih prostorov, poročanje francoske tiskovne agencije AFP povzema STA.

Football news:

Zinedine Zidane: Real Madrid will try to win the Champions League. We know who we are and what we want
Ronald Koeman: Van Dijk is one of the best defenders in the world, but he was lazy, he had to work on his character
New version of the Champions League reform: the number of teams will be increased to 36, and there may be no groups at all
Di Maria didn't want to go to Manchester United, but he moved for a fat contract - and didn't fall into van Gaal's philosophy at all. The coach and the robbery broke it
UEFA will reduce payments to clubs in the Champions League and Europa League for 5 years due to losses from the pandemic
Cherchesov's son had a successful operation after breaking his jaw. Recovery period - 4 weeks
Alberto Zaccheroni: Ibrahimovic had a greater impact on Italian football than Cristiano Ronaldo