Slovenia

Poginilo 350 slonov

V ozadju ni krivolov, saj slonom nihče ni vzel oklov, prav tako ne suša, saj druge živali ne poginjajo: kaj je torej krivo za tragični konec toliko slonov v Bocvani?

V zadnjih dveh mesecih so okoljevarstveniki odkrili več kot 350 kadavrov v delti reke Okavango v tej južnoafriški republiki, kjer živi tretjina populacije afriških slonov; kaj je bilo usodno za te veličastne živali, pa še ni znano. Laboratorijske preiskave bodo odgovor ponudile šele v nekaj tednih, oblasti pa skrbi, da bo žrtev med sloni do takrat še več in da bo populacija, če ne bodo kmalu odkrili vzroka in našli rešitve, še bolj ogrožena. Okoljevarstvenikom se zdi zanimivo, da poginjajo samo sloni, če bi bila v ozadju zastrupitev, bi bila ta usodna še za druge živali, so prepričani, ugotavljajo pa, da tegoba, katera koli že je, napada nevrološki sistem; sloni namreč ob smrti padejo na obraz, prej pa nenavadno hodijo v krogih.


Če je vzrok v vodi ali zemlji, je lahko ogrožen tudi človek.

Možnosti javnozdravstvene krize tako ne gre izključiti; če je vzrok za pogin v vodnih virih ali zemlji, je ogrožena tudi človeška populacija, ne smejo pa izključiti niti pandemije covida-19, bolezni, katere razsežnosti še niso povsem raziskane, opozarjajo oblasti v Bocvani.


 

Football news:

Ronaldo's entourage denied the option of moving to Barcelona. Cristiano is happy at Juventus
Matuidi moved to Inter Miami Beckham
Morata is one of Juve's candidates for the forward position
Karl-Heinz Rummenigge: Messi can only be stopped if you deprive him of the pleasure of the game
Napoli offered 15 million euros for the Region. Real Madrid wants 25 million^. Real Madrid Defender Sergio Regilon can continue his career in Serie A
Neymar played a great match (despite poor implementation). Tuchel created a convenient environment for him to destroy the pressure of Atalanta
Guillem Balage: Juventus wants to get rid of Ronaldo's salary. It was offered to everyone, including Barcelona