Slovenia

Porast okužb na Hrvaškem, tokrat odkrili 58 novih primerov

S sosednje Hrvaške poročajo o 58 novih okužbah s koronavirusom. Največ primerov so znova odkrili v Slavoniji in splitsko-dalmatinski županiji. Iz turistično priljubljene Istre medtem ne poročajo o novih okužbah.

Število novih primerov okužbe z novim koronavirusom na Hrvaškem je znova nekoliko poraslo. V zadnjih 24 urah so po uradnih podatkih hrvaške civilne zaščite odkrili 58 novih okužb s koronavirusom. Opravili so 1167 testiranj. Noben bolnik s covidom-19 ni umrl. Aktivno okuženih je skupno 633 oseb, od tega 111 pacientov potrebuje zdravljenje v bolnišnici. 

Od pojava prvega primera v državi so do danes skupno potrdili 5376 okužb, umrlo je 154 bolnikov. V samoizolaciji se trenutno nahaja 2314 ljudi. 

V osiješko-baranjski županiji so testirali 184 vzorcev, od tega jih je bilo osem pozitivnih. 

V vukovarsko-sremski županiji so potrdili 11 novih okužb, v brodsko-posavski pa eno. Iz Istre medtem ne poročajo o novih primerih. Trenutno je tam aktivno okuženih 59 oseb, v samoizolaciji pa se jih nahaja 121. 

Hrvaška tokrat poroča o 58 novih primerih.FOTO: Bobo

V primorsko-goranski županiji so zabeležili dve novi okužbi, gre za bližnja kontakta že diagnosticiranih primerov. 

O petih novih primerih poročajo iz Zagreba. V prestolnici so v zadnjih 24 urah opravili 368 testov. Dva okužena sta virus na Hrvaško vnesla iz Bosne in Hercegovine in Kosova. Okužen je tudi en tuji državljan. 

V splitsko-dalmatinski županiji so potrdili 15 novih okužb, največ v Splitu. 451 oseb se nahaja v samoizolaciji. 

O eni novi okužbi poročajo tudi iz bjelovarsko-bilogorske, zagrebške in ličko-senjske županije, še tri pa so potrdili v karlovški županiji. 

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan okoli 14. ure, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Football news:

Bartomeu is getting closer to retirement: Socios bars collected 20 thousand signatures for impeachment
The American company Krause Group bought 90% of Parma's shares
Prokhorov denied information about wanting to buy Manchester United
Tiago said goodbye to Bayern: This is the most difficult decision of my career. I need new challenges
Bale and Regilon will fly to London today to complete transfers to Tottenham
We have found a club in the Bundesliga that will prevent Bayern from becoming Champions. More precisely, it was put together by the Players from Dortmund and Leipzig, the management from Gladbach, the sponsor from Hertha
Bruno is the best player of the season at Manchester United according to the fans. It came in January