logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Slovenia

Skomina razjezil slavnega navijača Chelseaja

Ko je Evropska nogometna zveza (Uefa) za delivca pravica na srečanju na Camp Nouu izbrala Damirja Skomino, je Slovencu podala veliko priznanje, saj so tekme med Barcelono in Chelseajem v preteklosti že znale poskrbeti za številne debate o spornih sodniških odločitvah. Po dvoboju je Skomina z rojaki prejemal čestitke s strani gostiteljev, v taboru poražencev pa niso mogli pozabiti na prizor iz 49. minute, ko je Koprčan po njihovem mnenju oškodoval goste iz Londona za kazenski udarec.

Primorec je na dvoboju podal nekaj opozorilnih besed najboljšemu igralcu srečanja Lionelu Messiju. Primorec je na dvoboju podal nekaj opozorilnih besed najboljšemu igralcu srečanja Lionelu Messiju. Foto: Reuters Takrat je Barcelona vodila z 2:0 in se na krilih rezultata s prve tekme (1:1 na štadionu Stamford Bridge) že znašla pred vrati četrtfinala. To je v nadaljevanju tekme le še potrdila. Na koncu je zmagala s 3:0, ponovno pa je izstopal dvakratni strelec Lionel Messi. Izjemno predstavo je kronal še s podajo, v statistiko pa se zapisal kot drugi Zemljan, ki je v ligi prvakov prebil mejo stotih zadetkov. Zaostaja le za tri leta starejšim Cristianom Ronaldom

Messi je dosegel tudi najhitrejši zadetek v karieri, saj je mrežo angleških prvakov zatresel že po dobrih dveh minutah. Argentinec je bil v središču pozornosti, nekateri simpatizerji Chelseaja pa so bili drugačnega mnenja in za glavnega krivca, da se modri (na povratni tekmi so igrali v beli igralni opremi) niso mogli bolj enakovredno kosati z Barcelono, označili Skomino.

Med njimi je bil tudi Michael Ballack, nekdanji zvezdnik nemškega nogometa in Chelseaja. Na Twitterju je zapisal Nič novega (Same old story) in dodal, da besede letijo na sodnika. Dogodki so ga torej spomnili na nikoli pozabljeno polfinalno srečanje lige prvakov, v katerem se je Chelseaju leta 2009 nasmihal preboj v finale, a je nato Barcelona prek Andresa Inieste

Pred tem je Norvežan Tom Henning Ovrebo večkrat pozabil pokazati na belo točko in tako razjezil nogometaše v modrih dresih, da se še dolgo po zadnjem pisku niso mogli spoprijazniti z izpadom.

Nezadovoljstvo Ballacka nad sojenjem Ovreba:

Ballack je prepričan, da se je krivica godila Chelseaju tudi v sredo. Ciljal je zlasti na prizor iz 49. minute, ko je Marcos Alonso prodrl v kazenski prostor Barcelone, nato pa po posredovanju Gerarda Piqueja, počasni posnetek je razkril, da je med igralcema prišlo do stika, izgubil ravnotežje in padel. Piščalka Skomine je ostala nema, trener Chelseaja Antonio Conte pa podobno kot njegovi izbranci ni mogel verjeti, da sodnik ni pokazal na belo točko.

Skomina je sodil Barceloni že drugič v tej sezoni. Skomina je sodil Barceloni že drugič v tej sezoni. Foto: Reuters

Ko se je jeza 41-letnega Nemca malce ohladila, je prek priljubljenega socialnega omrežja poslal še eno sporočilo, v katerem je kot glavni razlog za napredovanje Barcelone navedel njenega najboljšega nogometaša Messija. ''Messi je ustvaril razliko,'' je zapisal.

V mislih je imel izvrsten učinek Argentinca, ki do letošnjih srečanj v osmini finala na osmih zaporednih tekmah proti Chelseaju sploh ni dosegel gola. Nato je prekinil niz v Londonu in izenačil na 1:1, na povratni tekmi pa bil razred zase in dvakrat spretno spravil žogo med nogama belgijskega vratarja Thibauta Courtoisa. Prispeval je tudi podajo za zadetek Ousmaneja Dembeleja, ki je poskrbel za vodstvo Barcelone z 2:0, in povsem upravičil vsebino velikega transparenta, s katerim so navijači katalonskega nogometnega ponosa pričakali goste iz Londona.

Napis, s katerim so Katalonci pred začetkom dvoboja pozdravili prihod Messija na igrišče. Napis, s katerim so Katalonci pred začetkom dvoboja pozdravili prihod Messija na igrišče. Foto: Reuters

Pred začetkom dvoboja se je na tribunah v ''otoškem'' slogu izrisal transparent, na katerem je pisalo God Save The King (Bog obvaruj kralja), na sredini napisa pa se je pojavila mogočna podoba velemojstra Messija. Kot da bi vedeli, da si bo 30-letni as, ki je pred dnevi dobil tretjega otroka, dal duška in se poigral z obrambo gostov.

Tako je Ballack izgubil živce leta 2009 na tekmi z Barcelono. Tako je Ballack izgubil živce leta 2009 na tekmi z Barcelono. Foto: Reuters Nekdanji zvezdnik nemškega nogometa s priimkom, v katerem se skrivajo korenine Lužiških Srbov, je bil rojen leta 1976 v Görlitzu v  Vzhodni Nemčiji. Z Bayerjem iz Leverkusna je leta 2002 zaigral v finalu lige prvakov in izgubil proti madridskemu Realu, istega leta pa je v finalu svetovnega prvenstva ostal praznih rok proti Braziliji.

Z Bayernom je kot za stavo osvajal lovorike v Nemčiji, s Chelseajem pa se je leta 2007 prebil v finale lige prvakov, a nesrečno izgubil proti Manchester Unitedu. Dve leti pozneje je v polfinalu lige prvakov izpadel proti Barceloni, na povratni tekmi, ki jo je sodil Tom Henning Ovrebo, pa bil tako nezadovoljen z nekaterimi odločitvami Norvežana, da je nekajkrat ostro protestiral in izgubil živce na igrišču. To so ujele tudi televizijske kamere.

V dresu nemške izbrane vrste je zbral 98 nastopov, leta 2008 pa nastopil tudi v finalu evropskega prvenstva. Pet let pozneje je odigral poslovilno tekmo v Leipzigu.

Themes
ICO