logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Slovenia

Slovenke po odmevni zmagi še proti svetovnim podprvakinjam #prenos

0,23

termometer

SP V ROKOMETU (Ž), PRVI DEL, 3. DAN
0,23

termometer

Po odličnem začetku svetovnega prvenstva na Japonskem, na katerem je slovenska ženska članska reprezentanca ugnala favorizirane Nizozemke, je pred njo nov velik izziv. V drugem krogu prvega dela tekmovanja se bo danes ob 12.30 pomerila z Norveško, ki je na prejšnjem svetovnem prvenstvu leta 2017 osvojila srebrno medaljo. Nizozemke so bile v drugo uspešnejše, saj so ugnale Angolo, Srbkinje pa so se znesle nad Kubankami.

Na zadnjih šestih svetovnih prvenstvih se je le enkrat zgodilo, da so se Skandinavke v domovino vrnile brez odličja. To je bilo leta 2013 v Srbiji, ko so bile pete.

V letošnje SP so ponedeljkove slovenske tekmice krenile izjemno odločno in Kubo odpravile z visokimi 31 goli razlike. Slovenke so kar nekoliko presenetljivo ugnale Nizozemsko, veliko zaslug za zmago pa je imela tudi vratarka Amra Pandžić, ki je zaklenila svoja vrata. "Norveški se bomo morali predvsem zoperstaviti ekipno. V napadu bomo morali biti potrpežljivi, narediti čim manj tehničnih napak, igrati trdo obrambo in se vanjo čim hitreje vračati. Norvežanke igrajo hiter rokomet skandinavske šole, zato jih moramo pri tem ustaviti in se za čim boljši rezultat boriti vseh 60 minut," pred tekmo napoveduje slovenska vratarka.

Tjaša Stanko
Tjaša Stanko
Sportal Slovenske rokometašice presenetile favorizirane Nizozemke

Današnji spored se je začel z zmagama Nizozemske nad Angolo (35:28) in Srbkinj nad Kubankami (46:27).

V glavni del se uvrstijo najboljše tri reprezentance iz vsake skupine. Preostale ekipe se bodo pomerile za mesta od 13. do 24. Slovenska skupina A se bo v nadaljevanju križala s skupino B, skupina C pa s skupino D. V polfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci iz obeh skupin glavnega dela.

Skupina A, 2. krog

Lestvica: 

Skupina D, 2. krog

Lestvica:

Themes
ICO