Donovan Mitchell, Joe Ingles in soigralci lahko do konca rednega dela še pridobijo kakšno mesto na Zahodu. Foto: Reuters
Donovan Mitchell, Joe Ingles in soigralci lahko do konca rednega dela še pridobijo kakšno mesto na Zahodu. Foto: Reuters

Ekipa iz Salt Lake Cityja je dobila obe medsebojni srečanji v tej sezoni. Trenutno je Utah na šestem mestu s 43 zmagami in 27 porazi. Razlike so zelo majhne in v zadnjem tednu bi lahko še izboljšali položaj pred končnico, ki se začne naslednji ponedeljek. Pri Utahu manjka zvezdnik Donovan Mitchell.

Dragić in Butler se bosta vrnila proti Indiani
Zelo zanimiv bo obračun Miamija in Indiane, ki imata po 43 zmag in 27 porazov. Morda se bosta ekipi srečali tudi v uvodnem krogu končnice. Prednosti domačega igrišča v "mehurčku" ni, vseeno pa je rivalstvo veliko.

T.J. Warren je bil izključen na zadnji medsebojni tekmi 8. januarja, ko je bil Miami boljši s 122:108, ko sta si z Jimmyjem Butlerjem izmenjala nekaj sočnih kletvic. Pri Vročici sta Butler in Goran Dragić manjkala na zadnjih tekmah. Trener Erik Spoelstra je poudaril, da bosta tokrat pripravljena za tekmo.

Obračun vodilnih ekip Vzhoda
V lanskem finalu Vzhoda je Milwaukee povedel proti Torontu z 2:0 v zmagah, nato pa izgubil štiri tekme zapored in Raptorsi so se na koncu veselili prvega naslova prvaka v zgodovini kluba.

Bucksi so dobili obe medsebojni tekmi v tej sezoni, a v Orlandu še niso našli prave forme, saj so dobili le dve izmed petih tekem. Toronto je precej boljši, nanizal je štiri zmage na petih tekmah in si zagotovil drugo mesto na Vzhodu.

Tekme 10. avgusta:
UTAH - DALLAS

PHOENIX - OKLAHOMA CITY

MILWAUKEE - TORONTO (0.30)

MIAMI - INDIANA (2.00)

LA LAKERS - DENVER (3.00)

Tekme 11. avgusta:
ORLANDO - BROOKLYN

SAN ANTONIO - HOUSTON

PHILADELPHIA - PHOENIX

DALLAS - PORTLAND (0.30)

MEMPHIS - BOSTON

SACRAMENTO - NEW ORLEANS

WASHINGTON - MILWAUKEE