Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

98 procent Surinamers beloven veel maar komen hun beloften niet na

INGEZONDEN- Haast een ieder klaagt over de valse beloften die opeenvolgende regeringen in Suriname hebben gedaan en waar zij zich in het merendeel van de gevallen niet aan hebben gehouden.

Het steeds beloven en het vervolgens helemaal niet waarmaken lijkt bij de meeste politici de normaalste zaak van de wereld te zijn.

Men zegt een heleboel toe terwijl men al van tevoren weet dat het niet zal lukken. In feite mag dat geclassificeerd worden als anderen zwaar belazeren.

Maar hoe staat het met degenen die niet in de politiek actief zijn? De gewone man of vrouw, onze Surinaamse burgers? Kun je wel erop rekenen dat zij zich aan hun woord houden.

Nee, beslist niet!

De figuren die zitting hebben in de regeringen zijn een ware afspiegeling van de maatschappij.

Ik durf te stellen dat 98 procent van alles Surinamers grote grappenmakers zijn die veel toezeggen, maar als puntje bij paaltje komt het laten afweten.

Ik heb sterk het vermoeden dat slechts 2 procent binnen de samenleving echt serieus is, vooral als het gaat om arbeidsmoraal en normbesef op diverse andere belangrijke vlakken.

Dat is dan ook de reden dat veel zakenlui tegenwoordig geen Surinaamse werknemers meer in dienst willen nemen.

Mijn Chinese vrienden vertellen mij in alle eerlijkheid dat ze liever Chinezen voor hen laten werken. En als de taalbarrière niet bestond, hadden ze ook liever Cubanen in dienst.

Het is harde waarheid. De overgrote meerderheid van mijn landgenoten zijn grote grappenmakers en opportunisten. Hun woord is niets waard.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud