Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Aspirant-agent in hechtenis wegens oplichting in zedenzaak

GFC NIEUWSREDACTIE- Een aspirant-agent van het Korps Politie Suriname is aangehouden en in verzekering gesteld vanwege verdenking van oplichting in verband met een zedenzaak.

De zaak kwam aan het licht nadat de politieman betrokken was bij een onrechtmatige transactie met de verdachte in kwestie.

Het incident vond plaats in juli van dit jaar, toen de politieman de verdachte, bekend als H., benaderde. Deze verdachte was eerder door de afdeling Jeugdzaken opgespoord in verband met een zedenzaak.

De aspirant-agent bood aan om de verdachte te helpen om verdere strafrechtelijke onderzoeken te voorkomen. Hierbij stelde hij dat de verdachte een bedrag moest betalen om de zaak te laten rusten.

Onder invloed van deze beloften vertrouwde H. de aspirant-agent en betaalde in totaal SRD 8.000 en 350 euro. Desondanks werd de verdachte later door de politie opgespoord en gearresteerd. Bij zijn aanhouding verklaarde H. dat hij het geld had overhandigd aan de betreffende politieman.

Deze onthullingen brachten de zaak van de aspirant-agent aan het licht. Een onderzoek werd onmiddellijk ingesteld, waarbij de politieman bekende dat hij inderdaad het geld als compensatie van het slachtoffer had ontvangen. Het cruciale aspect was echter dat het geld nooit bij het slachtoffer terechtkwam, zoals beloofd.

In het belang van het lopende onderzoek heeft de politieman nu zijn vrijheid verloren en is hij in verzekering gesteld.

Deze zaak werpt een schaduw op het Korps Politie Suriname en benadrukt het belang van integriteit en verantwoordelijkheid binnen de rechtshandhaving.

De autoriteiten zullen nu verder onderzoek doen om de volledige omvang van het incident te achterhalen en de verantwoordelijkheden vast te stellen.