Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Autowrakken door brand verwoest

GFC NIEUWSREDACTIE – Gisterenavond, omstreeks 19.35 uur, ontving het politiebureau Houttuin in Suriname een melding van een brand aan de Maripalaan.

Wat begon als een onschuldige poging om een houtluizennest te bestrijden, eindigde in een verwoestende brand die acht autowrakken in de nabije omgeving vernietigde.

Volgens de melder, een monteur van beroep, was hij bezig met onderhoudswerkzaamheden op zijn terrein toen hij besloot een houtluizennest tussen de kokospalmen in brand te steken.

Na het aansteken van het vuur ging hij naar zijn woning. Het tragische keerpunt kwam toen buurtbewoners hem waarschuwden dat het vuur was overgeslagen naar enkele autowrakken die in de buurt van het houtluizennest stonden.

De brand verspreidde zich snel en verwoestte alle acht autowrakken die oorspronkelijk bestemd waren voor de sloop. De ontboden brandweer slaagde erin om het vuur onder controle te krijgen en de brand volledig te blussen. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor tijdens het incident.

Helaas liep de voorgevel van de woning van de melder schroeischade op als gevolg van de vlammen.

Dit incident benadrukt opnieuw het belang van het naleven van de regels en voorschriften met betrekking tot brandveiligheid en het verbranden van vuil op particuliere terreinen.

De politie wil benadrukken dat het verbranden van vuil op uw eigen terrein in strijd is met de wet en gevaarlijke situaties kan veroorzaken, zoals deze brand in Houttuin.

Het is van cruciaal belang dat alle burgers zich bewust zijn van de mogelijke risico’s en verantwoordelijk handelen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Veiligheid moet altijd voorop staan, en het voorkomen van dergelijke situaties is een gedeelde verantwoordelijkheid van de gemeenschap.

De politie zal blijven optreden tegen overtredingen op het gebied van brandveiligheid en hoopt dat dit incident anderen zal herinneren aan de ernstige gevolgen van onvoorzichtig gedrag met betrekking tot brand.