Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bankmedewerkers zijn brutaal, zeggen boze cliënten

GFC NIEUWSREDACTIE- Van elke bankinstelling zou je verwachten dat klanten als een koning worden behandeld.

Maar volgens kritische klanten lijkt dit in Suriname niet altijd het geval te zijn, en dit roept grote vragen op over de klantenservice en bedrijfscultuur van deze instellingen.

“Het is absoluut onaanvaardbaar dat een bank bij het storten van contant geld, rechtstreeks bij de kas, eist dat klanten alle bankbiljetten op een specifieke manier aanleveren.”

“Dit gaat verder dan een eenvoudige administratieve eis; het zorgt voor een onnodige last op de schouders van de klant”, laat een vrouw uit Paramaribo aan GFC weten.

“In het geval dat je niet aan deze eis voldoet, wordt je geconfronteerd met onbegrip en wordt er zonder pardon aangegeven dat het geld niet wordt geaccepteerd”, beweert een vriendin van haar.

Dit is volgens hen een bewijs van zeer slechte dienstverlening en een onprofessionele benadering van klantenservice.

“Nog erger is dat de bankmedewerkers in veel gevallen, naar mijn mening, brutaal en onbeschoft overkomen”, vervolgt ze.

We moeten naar zeggen van beide dames, in ons land de waarde van klantvriendelijkheid gaan begrijpen en dit actief toepassen.

Het respecteren van de klant en zijn of haar tijd zou de hoogste prioriteit moeten hebben voor elk bedrijf, en bankinstellingen zijn hierop geen uitzondering.

Daarnaast zouden deze instellingen moeten beschikken over speciale apparatuur om het geld niet alleen te tellen, maar ook te rangschikken.

“Met dergelijke hulpmiddelen kan de verantwoordelijkheid voor de administratie van geldtransacties bij de bank liggen, waar het hoort, in plaats van bij de klant.”