Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Belachelijke toestand in Suriname: ambulance dient te komen bij medische noodgevallen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- In Suriname komt het steeds vaker voor dat ernstige medische noodsituaties niet direct worden afgehandeld door ambulancepersoneel, maar in plaats daarvan door de politie.

Dit is een verontrustende trend die regelmatig in het nieuws te lezen is. In deze gevallen waar spoedeisende medische hulp nodig is, worden patiënten vaak naar het politiebureau gebracht in plaats van dat er onmiddellijk een ambulance wordt gebeld.

Het is een taak van de medewerkers van het alarmnummer, 115, om in noodgevallen acuut een ziekenwagen te dirigeren naar de plek waar er hulp nodig is.

Een ander gerelateerd fenomeen is dat na ongelukken mensen vaak wachten op de aankomst van de politie, die pas een ambulance oproept na hun aankomst. Dit protocol wordt door critici als belachelijk en inefficiënt beschouwd.

“Wanneer elke seconde telt, is het essentieel dat een volledig uitgeruste ambulance met goed opgeleid personeel zo snel mogelijk ter plaatse is”, zegt een expert aan GFC Gezondheid.

Deze uitspraak legt de nadruk op het belang van snelle hulp, vooral in situaties waarin het leven op het spel staat. Tijd is immers vaak van essentieel belang in het bepalen van de uitkomst in noodsituaties.

Het lijkt erop dat dit concept nog steeds niet volledig is doorgedrongen in Suriname, en dat wordt als absoluut absurd en betreurenswaardig beschouwd.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat de politie in Suriname vaak niet in staat is om eerste hulp te verlenen, aangezien dit niet binnen hun opleidingsgebied ligt.

Daarom is het de taak van de overheid in Suriname om ervoor te zorgen dat er adequaat wordt gereageerd op dergelijke medische noodsituaties en de gemeenschap erop te wijzen dat ze het alarmnummer 115 kunnen bellen en er ook adequaat zal worden gereageerd.

Dit kan onder meer door het verzekeren van een goed georganiseerde en efficiënte ambulancehulp en door het implementeren van protocollen die garanderen dat de juiste hulp zo snel mogelijk wordt geboden.

Het is van cruciaal belang om de noodzaak van snelle, effectieve hulpverlening te erkennen en te realiseren wanneer elke seconde telt.