Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Consumptie van wormen vertraagt overgewicht en verbetert gezondheid, suggereert studie

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Nieuwe onderzoeksresultaten van de Universiteit van Illinois Urbana-Champaign suggereren dat het vervangen van traditionele eiwitbronnen door meelwormen in vetrijke diëten gewichtstoename kan vertragen en metabole gezondheid kan verbeteren.

Muizen kregen 12 weken lang een vetrijk dieet, waarna hun eiwitinname gedeeltelijk of volledig werd vervangen door meelwormproteïne.

Hoewel de muizen niet afvielen, vertraagde hun gewichtstoename aanzienlijk. Bovendien verbeterde hun bloedlipidenprofiel en verlaagde hun ontstekingsniveau.

De hoofdonderzoeker wijst erop dat sommige voordelen kunnen worden toegeschreven aan chitine, een vezelachtige stof in het exoskelet van insecten, dat lijkt te werken als vezel in de darmen.

Deze bevindingen kunnen nieuwe wegen openen voor gewichtsbeheersing en metabole gezondheidsinterventies.

Experts vertellen aan GFC Gezondheid dat het eten van wormen een normale praktijk is in landen als Mexico, Zuid-Afrika, Thailand en China.

Mexicaanse maguey-wormen worden vaak in taco’s geserveerd, terwijl Zuid-Afrikanen mopane wormen drogen en koken in stoofschotels.

In Thailand worden verschillende wormsoorten gefrituurd en als snack aangeboden. China maakt veelvuldig gebruik van zijderupsen in diverse gerechten.

Ondanks dat het eten van wormen in westerse samenlevingen als taboe wordt gezien, groeit de interesse in insecten als duurzame en voedzame alternatieve eiwitbron wereldwijd..