Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Corruptie is een hardnekkige plaag die de politieke arena van Suriname besmet

OPINIE- Corruptie is een hardnekkige plaag die de politieke arena van Suriname besmet. Waarom is dat zo?

Het antwoord ligt in een combinatie van factoren, waaronder zwakke instellingen, beperkte middelen en gebrek aan effectieve controlemechanismen.

In ons land ontbreekt het aan sterke en transparante instellingen die nodig zijn om politieke en economische processen te begeleiden.

Bovendien zijn deze instellingen vaak ondergefinancierd, waardoor ze kwetsbaar zijn voor omkoping en manipulatie. In zo’n omgeving kan corruptie welig tieren, omdat de kans op ontdekking en vervolging klein is.

Een andere cruciale factor is het gebrek aan effectieve controlemechanismen.

In ontwikkelde landen zijn er doorgaans sterke toezichthoudende instanties, onafhankelijke media en een actieve civiele samenleving die een waakzaam oog houden op politieke activiteiten.

In Suriname ontbreekt het echter vaak aan deze controlemechanismen. De media wordt deels gecensureerd of geïntimideerd, maatschappelijke organisaties worden onderdrukt, en toezichthoudende instanties worden gemanipuleerd.

Het resultaat is een omgeving waarin corruptie kan gedijen en waarin degenen die zich eraan schuldig maken, kunnen handelen met straffeloosheid.

Om dit probleem aan te pakken, moet ons land werken aan het versterken van haar instellingen, het verhogen van de financiering van overheidsinstellingen en het bevorderen van vrijheid van meningsuiting en burgerparticipatie.

Alleen dan kan corruptie in Suriname effectief worden bestreden.

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud