Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

DDoS-aanvallen bereiken ‘verontrustend’ niveau van geavanceerdheid, volgens Cloudflare-rapport

GFC NIEUWSREDACTIE- Cybercriminelen zetten steeds geavanceerdere DDoS-aanvallen in, die qua verfijning vergelijkbaar zijn met aanvallen van naties.

Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van Cloudflare, een toonaangevende aanbieder van beveiligingsdiensten.

Cloudflare, dat wereldwijd actief is in meer dan 300 steden en 100 landen, meldt een ‘verontrustende’ toename van de geavanceerdheid van DDoS-aanvallen.

Deze kunnen zo kortstondig en intens zijn dat menselijke tussenkomst niet snel genoeg is om adequaat te reageren.

In tegenstelling tot traditionele DDoS-aanvallen, die vaak simpel en direct zijn, maken de nieuwe methoden gebruik van geraffineerde technieken.

Deze omvatten het maskeren van kwaadaardig verkeer zodat het niet wordt geblokkeerd, en het creëren van zeer grote hoeveelheden dataverkeer om de doelwitserver te overbelasten, zelfs als er DDoS-beveiligingsmaatregelen van kracht zijn.

Om detectie te vermijden, houden de aanvallers hun aanvalsratio relatief laag en proberen ze tussen het legitieme verkeer te verbergen.

De nieuwe methoden zijn zorgwekkend omdat ze vaker worden ingezet door cybercriminelen en gericht zijn op grote bedrijven, zoals VoIP-providers en grote betaal- en creditcardverstrekkers.

Foto ter illustratie.