Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dharm Mungra pleit voor realisme en transparantie bouwkosten brug over Corantijnrivier

GFC NIEUWSREDACTIE- In een interview met GFC heeft Dharm Mungra, een prominente expert op het gebied van infrastructuur, licht geworpen op de voortdurende controverse rond de bouw van de brug over de Corantijnrivier in Suriname.

Eerder in juli meldde de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, dat de voorgenomen brug 1100 m lang zou zijn, onderverdeeld in 22 overspanningen van 50 m elk.

In schril contrast daarmee, werd later onthuld dat de daadwerkelijke lengte van de brug 2240 m zou zijn – een significant verschil dat niet werd aangepakt en tot openbare onrust leidde vanwege de oplopende kosten.

Volgens Mungra blijven de aangegeven bouwkosten opmerkelijk hoog, zelfs gezien de verlenging van de brug. Hij wees op de begroting van WSP Caribbean, suggererend dat er aanzienlijke ruimte is voor bezuinigingen.

Mungra bekritiseert de door het bedrijf voorgestelde financiële vooruitzichten, inclusief overdreven inkomstenverwachtingen van tolheffingen en een onrealistische Interne Rendementsvoet (IRR) van 16%.

De aanvankelijke kostenraming van de brug, die op $368 miljoen lag, steeg met $250 miljoen tot $611 miljoen na aanpassingen voor zwaardere schepen. Intrigerend genoeg werd dit bedrag een paar dagen later verlaagd naar $523 miljoen, een onverklaarde daling van $88 miljoen (15%).

Mungra roept de regering op om opnieuw te onderhandelen met WSP Caribbean, bijgestaan door deskundigen op zowel technisch als financieel vlak.

Dit zou kunnen leiden tot een realistischer bouwbudget en meer transparantie in de financieringsopties. Hij benadrukt dat dergelijke stappen cruciaal zijn voor het succes van dit grote infrastructuurproject.