Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Financiën, gezondheid, relaties en werk beïnvloeden ons gelukswelzijn het meest


GFC LIFESTYLEREDACTIE- Er is groeiend bewijs dat een complex samenspel van factoren bijdraagt aan het gevoel van ongelukkig zijn bij mensen.

Recent onderzoek heeft een aantal sleutelfactoren geïdentificeerd die van invloed zijn op ons geluk.

Op de eerste plaats staan financiële problemen. Het gevoel van financiële onzekerheid, het worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen of het ervaren van armoede kan een significante bron van stress en ongeluk zijn.

Ook gezondheidsproblemen, zowel fysiek als mentaal, staan ook hoog op de lijst. Chronische ziektes, onbehandelde psychische problemen en gebrek aan toegang tot goede gezondheidszorg kunnen het leven aanzienlijk verzwaren.

Deskundigen leggen aan GFC uit dat een andere factor die niet uit het oog verloren mag worden relatieproblemen zijn.

Of dit nu in het gezin, tussen partners of in vriendschappen is, deze kunnen ook voor veel ongeluk zorgen. Gebrek aan sociale connectie, eenzaamheid, of het ervaren van misbruik of toxiciteit in relaties zijn belangrijke factoren.

Een maatschappelijk werkster benadrukt dat werkgerelateerde stress en ontevredenheid in de werkomgeving bovendien leiden tot ongeluk.

Mensen die in een toxische werkomgeving werken, een gebrek aan vervulling in hun werk ervaren of te maken hebben met werkeloosheid, melden naar haar zeggen vaak een lager geluksgevoel.