Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

‘Frequent cannabisgebruik leidt tot extreme slapeloosheid’

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Nieuw onderzoek suggereert dat frequent cannabisgebruik kan leiden tot ernstigere slapeloosheid.

De studie is gedaan onder een groep legerveteranen.

Hoewel sommige veteranen mogelijk cannabis gebruiken om stress te verlichten, kan frequent gebruik op de lange termijn hun slaapproblemen verergeren.

Veteranen zijn bijzonder vatbaar voor slaapproblemen door factoren zoals onregelmatige slaapschema’s tijdens actieve dienst, gevechtsgerelateerde stress en geestelijke gezondheidsproblemen.

Om de studie uit te voeren, rekruteerden de onderzoekers 1.230 veteranen via sociale media en verzamelden ze gegevens over de leeftijd, geslacht, etniciteit, gevechtservaring, cannabisgebruik, waargenomen stress en symptomen van slapeloosheid van de deelnemers.

Het onderzoek toonde aan dat veteranen die vaker cannabis gebruikten, ernstigere symptomen van slapeloosheid vertoonden.

Dit suggereert dat hoewel sommige individuen cannabis kunnen gebruiken om stress te verlichten, dit op de lange termijn nadelige effecten op de slaap kan hebben.

De resultaten wijzen op de noodzaak van interventies om de interactie tussen slapeloosheid, cannabisgebruik en stress bij veteranen aan te pakken.