Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Het vergeten kind: Wanneer moeders hun partners boven hun kind stellen


OPINIE- Het is een verontrustend fenomeen in Suriname dat sommige moeders het welzijn van hun partner boven dat van hun eigen kinderen stellen.

Er zijn helaas talrijke verhalen van kinderen die het slachtoffer zijn van dit gedrag. De redenen waarom een moeder haar partner prioriteit geeft, kunnen divers zijn.

Neem een situatie waar weinig over gesproken wordt: een moeder en haar dochter leiden een rustig leven, totdat de moeder een vriend in huis neemt.

Deze man maakt misbruik van de dochter wanneer de moeder afwezig is. Wanneer de dochter haar verhaal aan haar moeder vertelt, wordt ze niet geloofd.

Sterker nog, ze wordt zelfs beledigd en gekleineerd. De moeder neemt het op voor de partner, voornamelijk omdat hij financieel stabiel is en alle kosten dekt. Dit wil de moeder niet verliezen.

Er zijn weinig veilige plekken in Suriname waar kinderen die zulke ervaringen meemaken hun verhaal kwijt kunnen. Ze zijn vaak bang om naar de politie te gaan, uit angst hun moeder te kwetsen.

Deze jongeren moeten worden aangemoedigd om stappen te ondernemen. Dit geldt niet alleen voor meisjes, maar ook voor jongens die slachtoffer zijn.

Het zelfvertrouwen van kinderen om voor zichzelf op te komen moet worden gestimuleerd in Suriname.

Q.C.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud

Foto ter illustratie.