Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hoe belachelijk is dit niet: Openbaar Ministerie in Suriname vergeet verdachte te dagvaarden

OPINIE – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft recentelijk voor de zoveelste keer gefaald in zijn plicht om een verdachte op de juiste wijze te dagvaarden in Suriname.

Deze flagrante nalatigheid lijkt meer op een bewuste fout dan een vergissing. De vraag die we ons stellen, is hoe laks, nalatig en nonchalant een Openbaar Ministerie van een land kan zijn?

Het gaat hier niet om een triviale zaak, zoals een gestolen kip, maar om personen die mogelijk betrokken zijn bij grootschalige drugshandel en een illegale airstrip die gebruikt werd voor drugssmokkel.

De vraag die bij velen opkomt, is of het OM bewust heeft nagelaten om de bewaring van deze verdachte te vorderen omdat hij lid zou zijn van een politieke partij die de kleur oranje draagt. Is dit een geval van gekochte loyaliteit bij de waakhond van het land? Wat er ook aan de hand is, het is zonder twijfel uiterst beschamend voor ons land.

Het lijkt erop dat dergelijke opzettelijke procedurele fouten keer op keer worden gemaakt om leden van de oranje partij ongestraft te laten.

Het wordt steeds duidelijker dat het volk zich bewust wordt van de partijdigheid en vooringenomenheid van het OM in ons land. Dit ondermijnt het vertrouwen van het publiek in het rechtssysteem en brengt de geloofwaardigheid van onze justitiële instellingen in gevaar.

Het is van het grootste belang dat de verantwoordelijke autoriteiten deze kwestie grondig onderzoeken en de nodige stappen ondernemen om de integriteit en onafhankelijkheid van het OM te waarborgen.

Het rechtssysteem moet transparant en onpartijdig zijn, en het volk verdient niets minder dan een eerlijke en rechtvaardige behandeling van elke zaak, ongeacht politieke kleur of affiliatie.

Het is tijd om de schijnwerpers te richten op deze problematische kwesties en ervoor te zorgen dat gerechtigheid en gelijkheid voor iedereen in Suriname gegarandeerd zijn.

N. Mohari

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud