Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

In 2025 zijn velen in Suriname alle misère veroorzaakt door regering Santokhi vergeten

OPINIE- Het is een patroon dat lijkt te bestendigen in de Surinaamse politiek. Regeringen die de eerste vier jaar van hun ambtstermijn verwikkeld raken in chaotische beleidsvoering, om vervolgens vlak voor de verkiezingen een façade van welvaart te creëren.

Wanneer de verkiezingsperiode nadert, wordt de propagandamachine op volle toeren gezet. Het doel? Het volk ervan te overtuigen dat we de moeilijke tijden achter ons hebben gelaten en een rooskleurige toekomst tegemoet gaan.

Helaas lijkt de overwegend goedgelovige en in veel gevallen onderontwikkelde Surinaamse samenleving keer op keer te vallen voor deze verkiezingsretoriek.

Geslepen politici, wiens belangen primair liggen bij het verkrijgen van macht en persoonlijke verrijking, hebben een bekwame greep op de perceptie van het volk.

Het is veilig om te voorspellen dat in 2025, velen in Suriname de ontberingen veroorzaakt door de regering- Santokhi zullen zijn vergeten. Het Surinaamse volk, dat helaas geneigd is snel te vergeten en daarnaast weerstaat aan het verder ontwikkelen van hun educatie en cognitieve capaciteiten, zal zich weer gemakkelijk laten misleiden.

Deze vicieuze cirkel kan alleen worden doorbroken door het bevorderen van onderwijs en kritisch denken. Pas als het Surinaamse volk leert om vragen te stellen en eisen te stellen aan hun leiders, kan de manipulatieve greep van propaganda worden losgemaakt.

Tot die tijd blijven we gevangen in een zorgwekkend patroon van bedrog en valse beloftes.

A. Anches

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud