Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jongen uit Para gebeten door slang met spoed naar het ziekenhuis gebracht

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE – Vanwege recente zware regenbuien hebben we te maken met een toenemende aanwezigheid van slangen.

In het Surinaamse district Para, was het gisteravond helaas weer raak. Een kleine jongen werd aangevallen door een slang, waarbij hij gebeten werd. Onmiddellijk werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor dringende medische zorg. Zijn huidige toestand blijft vooralsnog onbekend.

Slangenbeten vormen een onderschat gevaar, vooral in regio’s waar zware regenval het slangenverkeer kan verhogen.

Deze dieren voelen zich vaak bedreigd door mensen en bijten als een vorm van verdediging. Afhankelijk van de soort slang kan dit leiden tot ernstige medische noodsituaties.

In veel gevallen injecteert een bijtende slang gif in het lichaam van het slachtoffer, wat leidt tot symptomen variërend van zwelling en pijn tot ernstige systemische effecten zoals ademhalingsproblemen, verlamming en soms zelfs de dood.

Op de spoedeisende hulp nemen artsen slangenbeten uiterst serieus. Het eerste dat ze doen is het identificeren van de soort slang, als dit mogelijk is, om te bepalen welk type tegengif er gebruikt moet worden.

Vervolgens wordt het tegengif toegediend aan het slachtoffer om het gif te neutraliseren. Soms kunnen extra maatregelen nodig zijn, zoals het toedienen van zuurstof, vloeistoffen of medicijnen om de bloeddruk te stabiliseren. In ernstige gevallen kan het zelfs nodig zijn om een operatie uit te voeren om beschadigd weefsel te verwijderen.

Hoewel de meeste slangenbeten te behandelen zijn, zijn snelle medische interventie en nauwkeurige identificatie van de slang cruciaal om de overlevingskansen te optimaliseren.

Als voorzorgsmaatregel is het daarom belangrijk om altijd alert te zijn in gebieden waar slangen vaak voorkomen, vooral na zware regenval.

Foto ter illustratie.