Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kiezen uitrekken bij de tandarts in Suriname zonder verdoving is verleden tijd

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het uitrekken van een pijnlijke kies bij de tandarts in Suriname was een van de meest pijnlijke behandelingen die iemand moest ondergaan.

Dat kwam vanwege geldgebrek waardoor er vaak werd gekozen voor goedkopere behandelingen zonder verdoving. Dit was vooral het geval in de late jaren ’80 en vroege jaren ’90 bij tandartsen in Paramaribo.

“Ik heb dat als klein kind zelf nog meegemaakt bij een tandarts in het centrum van de hoofdstad toen ik in de wachtruimte met mijn ouders zat,” zegt Suriname- analist Pinas aan GFC.

“Een vrouw die toen zonder verdoving werd behandeld, schreeuwde het mijlenver uit van de pijn. De tandarts sommeerde haar om rustig te blijven, anders zou het nog moeilijker voor haar worden.”

“Mijn vader legde uit dat mensen vanwege geldgebrek in die tijd noodgedwongen kozen voor behandelingen zonder verdoving,” voegt hij toe.

Volgens de analist komen deze mensonterende omstandigheden, voor zover hij weet, niet meer voor.

“Ik heb nauw contact met enkele tandartsen en op basis van de gesprekken die ik met hen heb gevoerd, kom ik tot de voorzichtige conclusie dat dit niet meer gebeurt in ons land. Het is gelukkig verleden tijd.”

Foto ter illustratie.