Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kritiek op winkeliers in Paramaribo die foto’s van ‘dieven’ op hun voordeur plakken

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Er is kritiek uit de samenleving op de directie van een groot warenhuis aan de Tourtonnelaan in Paramaribo. Het bedrijf heeft posters met foto’s van een vermeende dief op de voorzijde van hun zaak geplakt.

Een andere winkel in het zuiden van de hoofdstad heeft op een vergelijkbare manier een poster opgehangen van een andere persoon die als dief wordt aangeduid.

Critici melden aan GFC dat zij het ongepast vinden dat winkeliers eigenhandig personen bestempelen als criminelen, zonder dat er een juridisch proces heeft plaatsgevonden.

Zij benadrukken het belang van een pijler van ons rechtssysteem: het principe dat een persoon onschuldig is tot zijn of haar schuld bewezen is door een onafhankelijke rechter.

Volgens hen waarborgt deze grondwettelijke garantie het recht op een eerlijk proces en dient als een bolwerk tegen voorbarige beschuldigingen.

Het is volgens hen essentieel dat we als samenleving dit fundamentele principe respecteren. Zonder bewijs van schuld door een rechter is iedere persoon wettelijk en moreel onschuldig.