Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kritische fase cao-conflict personeel RGD en directie: Hoofdkantoor vandaag bestormd

GFC NIEUWSREDACTIE – De bestorming vanmorgen van het hoofdkantoor van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in Suriname door medewerkers markeert een kritische ontwikkeling in het langdurige conflict tussen de RGD en haar personeel.

De medewerkers eisen dringend een gesprek met de voorzitter van het stichtingsbestuur, Fayaz Sharman, omdat de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen.

De acties van de medewerkers, geleid door bondsvoorzitter Rinaldo Herkul, begonnen na een algemene ledenvergadering (ALV) die werd gehouden in het gebouw van C-47.

Na de ALV trokken ze naar het RGD-hoofdkantoor en barricadeerden ze gedurende enkele minuten de Johan Adolf Pengelstraat. Gelukkig werd dit tactisch afgestemd met de politie, die de situatie onder controle wist te houden.

De medewerkers betraden vervolgens het RGD-gebouw, waar op dat moment RGD-directeur Nishita Gajadin aanwezig was in een vergadering met het bestuur. Tot op heden zijn de medewerkers echter niet ontvangen door de leiding van de RGD.

Het feit dat er momenteel geen werkzaamheden worden uitgevoerd door het RGD-personeel benadrukt de ernst van de situatie.

De medewerkers lijken vastberaden om hun eisen kracht bij te zetten en zijn van plan door te gaan met hun actie als er vandaag geen oplossing wordt gevonden.