Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mannen zijn niet verplicht te zorgen voor een kind dat biologisch niet van hen is

OPINIE- Bij het aangaan van een nieuwe relatie komt soms de verwachting dat de man financiële zorg draagt voor de kinderen uit een eerdere relatie van de vrouw.

Enkele vrouwen kunnen zelfs van mening zijn dat de man alle kosten van het kind op zich moet nemen. De situaties waarin mannen onbewust voor een kind zorgen dat biologisch niet van hen is, zijn niet ongehoord.

Vaak zijn deze mannen zich er niet van bewust dat er ontrouw in de relatie heeft plaatsgevonden.

Bij de onthulling van een DNA-test, kunnen vrouwen die dergelijke situaties creëren teleurgesteld raken wanneer de man besluit zich volledig terug te trekken uit de rol van verzorger die hij voor het kind vervulde.

Ondanks de argumenten dat hij reeds de vaderrol op zich heeft genomen en dat hij dus moet doorgaan, is het belangrijk om te benadrukken dat mannen het recht hebben om zich terug te trekken als blijkt dat zij voor een kind zorgen dat biologisch niet van hen is.

Bovendien, in situaties waar een man een relatie aangaat met een vrouw die reeds kinderen heeft, is het niet vanzelfsprekend dat de man de volledige financiële last voor deze kinderen draagt.

De kosten dienen evenredig verdeeld te worden. Het is van essentieel belang dat er voldoende rekening wordt gehouden met de gevoelens en rechten van de man in deze complexe situaties.

J. Kerto

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud