Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Medicijntekort: overlijdens en onnodig lijden nemen schrikbarend toe in Suriname

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De gezondheidszorg in Suriname bevindt zich in een zeer ernstige crisis door een tekort aan essentiële medicijnen, moderne medische apparatuur en gekwalificeerd zorgpersoneel.

Deze situatie zorgt voor onnodige sterfgevallen en veel meer lijden onder de bevolking.

Dat zegt een arts uit Paramaribo die liever anoniem wenst te blijven aan GFC Gezondheid

Er zijn volgens hem al veel gevallen gemeld van patiënten die niet de juiste behandeling hebben gekregen vanwege het gebrek aan benodigde medicijnen.

Het ontbreken van essentiële medische apparatuur betekent bovendien dat mensen met chronische aandoeningen en levensbedreigende ziekten mogelijk niet de noodzakelijke diagnoses of behandelingen krijgen.

Voorts wordt het zorgsysteem verder belast door een tekort aan verplegend personeel en artsen. Dit tekort resulteert in overbelaste zorgverleners, lange wachttijden voor patiënten, vooral bij de afdeling SEH in het AZ maar ook op andere afdelingen, en een daling van de kwaliteit van de zorg.

Deze crisis is naar zijn zeggen een ernstige bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van de bevolking van Suriname, en er worden dringend maatregelen geëist om deze situatie aan te pakken.