Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Meisje(2) sterft binnen enkele dagen aan hondsdolheid na hondenbeet

GFC NIEUWSREDACTIE- Een tweejarig meisje is tragisch overleden aan hondsdolheid na te zijn gebeten door een hond. Bekijk onderaan een video over hondsdolheid.

De familie bracht haar in eerste instantie naar een plaatselijke genezer in hun woonplaats Kyolari in India.

Pas later werd ze naar het ziekenhuis gebracht toen haar gezondheidstoestand aanzienlijk verslechterde. Ze overleed echter drie dagen na opname, op 24 juli.

Onbevestigde rapporten van lokale media suggereren dat het meisje tijdens haar ziekte mogelijk tot 40 mensen heeft gebeten en gekrabd.

In reactie op de gebeurtenis stelde het hoofd van het plaatselijke gezondheidscentrum, Dinesh Bardariya, de dorpelingen gerust door te verzekeren dat er voldoende hondsdolheidvaccins beschikbaar waren.

Hondsdolheid is een ernstige en bijna altijd fatale ziekte, die overgedragen wordt door geïnfecteerde dieren, maar kan worden voorkomen met tijdige vaccinatie.

Het wordt overgedragen op mensen via het speeksel van geïnfecteerde dieren, voornamelijk via beten, maar kan ook worden overgedragen door krassen of likken van deze dieren.

Bij mensen kunnen de symptomen algemeen ongemak, lichte temperatuurstijging, anorexia, hoofdpijn, misselijkheid, keelpijn, prikkelbaarheid en gevoelens van angst omvatten.

Foto hond ter illustratie.