Suriname

Minister Elias brengt beleefdheidsbezoek aan Drietabbetje

GFC NIEUWS-Vijfentwintig van de vijftig Cubaanse artsen zullen te werk gesteld worden in het Binnenland.

In verband hiermee bracht een delegatie onder leiding van Minister Antoine Elias van Volksgezondheid donderdag een beleefdheidsbezoek aan de bewoners van het dorp Drietabbetje. Dit deed hij samen met minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Verder bestond de delegatie onder andere uit twee assembleeleden Aida Nading en Silvana Alfonsoewa, de directeur van de Medische Zending Herman Ajenti, Districtscommissaris August Bado en Edwin Noordzee, coördinator Cubaanse Missie, op het ministerie van Volksgezondheid.

De bedoeling van het bezoek was om de Granman, Da Bono Velanti en de dorpsgemeenschap op de hoogte te stellen van de artsen die te werk gesteld zullen worden in het gebied.

Minister Elias zei tijdens zijn toespraak dat de regering het belangrijk vindt alle Surinamers van goede medische zorg te voorzien. En zet zich daarom volledig in dat ook het Binnenland van Suriname daarin voorzien wordt.

Voor Misiekaba is het een waar genoegen geweest deel uit te maken van de delegatie. In zijn toespraak kondigde hij aan dat Drietabbetje een dependance krijgt van het Ministerie van Sociale Zaken, waardoor zaken sneller afgehandeld kunnen worden.

De vergadering van de granmangs drukte de delegatie op het hart dat zij dezelfde voorzieningen wensen als in Paramaribo, omdat het afreizen naar de stad financieel een zware druk op hen legt.

Beide ministers hebben toegezegd zich hiervoor te zullen inzetten en de pijnpunten die hun ministerie niet regarderen door te geven aan hun collegaministers.

Granman Velanti stelde het bezoek van de delegatie op prijs. Hij is van mening dat communicatie het beste middel op deze aardbodem.

Ter afsluiting kregen de vrouwen van het dorp tweetal naaimachines en pangistoffen overhandigd. Hiermee wil de regeringsdelegatie de vrouwen stimuleren te geraken uit de achterstandssituatie door in hun eigen behoefte voorzien.

Football news:

Lewandowski on winning the German Cup final: We showed that Bayern is the best team
Pep Guardiola: we are Happy to play in the Champions League with Real Madrid, the king of this tournament
Xavi has extended his contract with al-Sadd until the end of the 2020/21 season
Asensio is in the starting line-up for Real Madrid for the first time in 420 days
Barcelona is demanding compensation from Nike. The company had previously withdrawn the form from stores due to poor quality
Pogba posted a photo with a hairstyle in support of BLM: ✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾
Borussia have notified Manchester United that they will not release Sancho for less than 120 million euros. There are no other candidates