Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nichten uit Paramaribo gaan oom(52) die over zich heen laat lopen heropvoeden

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Twee jonge vrouwen uit Paramaribo hebben de ongebruikelijke verantwoordelijkheid op zich genomen om hun oom, de broer van hun moeder, te helpen door hem een cursus in zelfvertrouwen en assertiviteit te geven.

Ze zijn in hun twintiger jaren en ze vinden het ondraaglijk om te zien hoe hun 52-jarige oom zichzelf constant in een onderdanige positie plaatst, niet in staat om voor zichzelf op te komen.

De oom, eveneens afkomstig uit Paramaribo en gehuwd, heeft de neiging om zich makkelijk te laten domineren door anderen.

Dit gedrag heeft consequenties voor zijn persoonlijke leven en zelfrespect, en is een zorg voor zijn familieleden, die zien dat hij onnodig gekleineerd wordt.

Een incident dat de maat vol maakte, vond plaats tijdens een familiefeest. De echtgenote van de oom begon hem te vernederen in het bijzijn van iedereen.

“Hij werd opgedragen zijn mond te houden en niet deel te nemen aan een gesprek,” vertellen de vrouwen aan GFC Lifestyle.

Volgens hen was dit niet de eerste keer dat zoiets gebeurde.

Er waren in het verleden talrijke incidenten waarbij de oom werd gekleineerd, niet alleen door zijn echtgenote, maar ook door anderen. Het is een terugkerend patroon dat zij willen helpen doorbreken.

“Daarom hebben we besloten om hem een ‘wordt een echte man’-cursus te geven. Een echte man, in onze visie, laat zich niet op zo’n manier kleineren en komt op voor zijn rechten,” zijn ze overtuigd.

Ze willen benadrukken dat het belangrijk is om respectvol met elkaar om te gaan en dat niemand het verdient om op deze manier behandeld te worden.

Foto ter illustratie.