Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Onthulling Dharm Mungra heeft mogelijk grootste fraudeschandaal in Suriname weten te voorkomen

OPINIE- De bouw van de brug over de Corantijnrivier in Suriname zou volgens deskundigen, zoals Dharm Mungra, wel 20 keer meer kosten dan wat werkelijk noodzakelijk zou zijn.

Mungra staat bekend om zijn zorgvuldigheid; hij brengt geen informatie naar buiten zonder deze eerst grondig te onderzoeken.

Zijn deskundigheid wordt zelden in twijfel getrokken, gezien zijn hoge opleidingsniveau en jarenlange ervaring in het veld.

Momenteel wordt de regering ervan beschuldigd indirect te frauderen. Het is geen onbekend fenomeen dat bij grootschalige projecten als deze vaak een groot deel van het budget onverklaarbaar verdwijnt.

De vraag is nu wanneer de relevante beleidsmakers met een overtuigende reactie komen om deze ernstige beschuldiging te weerleggen.

Naarmate de tijd verstrijkt zonder een duidelijke verklaring, nemen de speculaties toe dat er sprake zou kunnen zijn van corruptie, dat de overheidsgelden misbruikt zouden worden voor persoonlijk gewin.

Het zou me niet verbazen als Dharm Mungra, met zijn onthulling, uiteindelijk één van de grootste fraudeschandalen in de geschiedenis van Suriname heeft weten te voorkomen.

Hij bewijst eens te meer dat de rol van onafhankelijke experts in het bewaken van transparantie en verantwoordingsplicht cruciaal is voor een goed functionerende democratie.

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud